Kerkük kıskaçta!

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Salihi, “PKK, PYD, YPG ve DEAŞ ortak olarak şu anda Kerkük civarında kamplar kurdular, bu bir tehdittir” dedi.

 Kerkük kıskaçta!
04 Aralık 2017 - 12:15

Türk dünyasının fikir ve dava adamı olarak bilinen Prof. Dr. Turan Yazgan vefatının beşinci yılında anıldığı ve Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende “Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü” Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salih'ye verildi.

Kerkük Milletvekili Salihi, törende “Türk Dünyası'nın Kanayan Yarası Türkmeneli” konulu bir sunum gerçekleştirmesinin ardından yaptığı konuşmasında “Türkmenler'in belki de tarihin en kritik sürecini yaşıyor. Bu süreç bir varoluş mücadelesi. Türkmen halkı silahlı grupların baskısı ile büyük devletlerin güç mücadelesi arasında bir var olma mücadelesi veriyor. Bugün bu mücadelenin bir neferiyiz. Halkımıza önderlik etmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

"KAMP KURDULAR"

Irak'ta son 14 yılda büyük savaşların, çatışmaların ve terör eylemlerinin çoğunun Türkmenler'in yaşadığı bölgelerde gerçekleştiğini belirten Salihi, şöyle devam etti:

“Telafer'den Mendeli'ye kadar savaşın ve şiddetin izleri her köşede görülebilir. Bu olaylarda yüzlerce şehit verdik. Askerlerimiz, akıncılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız hatta çocuklarımız bombalarla, silahlarla ya da kaçırılarak öldürüldü.” Kerkük'ün terör örgütlerinin kıskacında olduğunu vurgulayan Salihi, “PKK, PYD, YPG ve DEAŞ ortak olarak şu anda Kerkük civarında kamplar kurdular, bu bir tehdittir. Bu tehdidi Irak Türkmenlerinin ve Irak toprak bütünlüğünün korunması için ortak bir şekilde çözmemiz lazım, bu hem Amerikan güçlerinin hemde Irak hükümetinin görevidir."

Timeturk


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum