İSLAM'LA İLGİLİ SAÇMA SAPAN BİR SORU - Prof. Dr. Nurullah Çetin

İSLAM'LA İLGİLİ SAÇMA SAPAN BİR SORU - Prof. Dr. Nurullah Çetin
15 Mayıs 2019 - 17:06

İSLAM’LA İLGİLİ SAÇMA SAPAN BİR SORU
Nurullah Çetin

Vaktiyle şu soru yaygındı: “Edison elektriği buldu, insanlığa büyük faydası oldu. Cennete gidecek mi? Ya da aslında gitmesi lazım.”

Müslümanlar bu saçma soruya cevap vereceğiz diye göbekleri çatlardı. Her şeyden önce soru yanlış. Şöyle açıklama getirilmeli:

-Cennet, İslam’ın kendi inananlarına, müminlerine vaad ettiği bir ödülüdür. İslam, şunlara inanırsanız ve şunları yaparsanız size öldükten sonra sonsuz bir cennet hayatı ödülü verilecektir der. Dolayısıyla İslam’a inanmayan bir kişinin zaten cennet beklentisi ve talebi yoktur. Olsaydı Müslüman olurdu.

Müslüman olmadığına göre İslam’ın ahiretine, cennetine de inanmıyor demektir. Adama inanmadığı bir cenneti niye vermeye kalkıyorsunuz? Adamın öyle bir beklentisi, isteği ve derdi yok; bizim işgüzarlar adamı inanmadığı cennete zorla sokmaya çalışıyorlar.

Mesela ben Budizmin Nirvana’sına, Yahudiliğin, Hristiyanlığın, Ateizmin cenneti neyse onlara inanmadığım için bu dinlerin ya da felsefi sistemlerin cennetine beni niye almıyorlar diye bir derdim olmaz. Bu bağlamda mesela Budistler arasında, icat yapan Müslümanları Nirvana’ya niye almıyoruz diye bir tartışmaları olmaz. Diğer dinler de öyle.

İkincisi İslam, Kur’an’da cennete nasıl gidileceğinin şartlarını saymış, imanın, İslam’ın şartlarını belirlemiş. İnsanlara cennete gitmek istiyorsanız bu şartlara uygun bir hayat yaşayacaksınız demiş. Bu bir sınavdır. Sınavı başaran cennete gider, başaramayan gidemez. Bu anlaşılmayacak bir durum değil.

Üniversiteye girebilmek için sınavı kazanmak şartsa, cennete girebilmek için de İslam’ın sınavını kazanmak şarttır. Adam Müslüman değilse zaten en başta İslam’ın sınavına girmemiş demektir. Sınava girmeyen adamı Üniversiteye almadıkları gibi İslam sınavına girmeyenleri de cennete almazlar.

Herkes kendince insanlığa faydalı olacak işler yapmıştır, yapmaktadır. Bu işlerin ücreti dünyada alınır. İslam’ın teknoloji üreten adam cennete girer diye bir şartı yok. Müslümansa yaptığı iyi ve faydalı işler ayrıca ona sevap olarak döner. İslam’la ilgisi olmayan adamın da zaten İslam’ın cennetine gitmek gibi bir isteği ve beklentisi de yoktur. Siz sıkmayın canınızı, Edison öldükten sonra nereye gitmek istediğini kendisi düşünmüş ve ayarlamıştır, size ne oluyor?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum