İŞGALCİ MİLLETVEKİLİ TÜRKİYE'NİN KIRIM PLATFORMUNA KATILIM NİYETİNİ ELEŞTİRDİ!

İŞGALCİ MİLLETVEKİLİ TÜRKİYE'NİN KIRIM PLATFORMUNA KATILIM NİYETİNİ ELEŞTİRDİ!
19 Ekim 2020 - 12:11

Sözde Kırım Parlamentosu Milliyetlerarası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı, Kırım Alman Ulusal Kültürel Özerklik Başkanı Yuriy Gempel, Türkiye’nin Kırım’ın Rus işgalden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek için kurulacak uluslararası Kırım Platformu’nu desteklemesini kınadı. İşgalci milletvekili, Türkiye’nin Kırım işgalinin kaldırmasına yönelik Kırım Platformu kapsamında Ukrayna ile iş birliği yaparsa, büyük bir hata yapacağını iddia etti. 

İşgalci haber kaynağı RİA Novosti’ye konuşan işbirlikçi, “Eğer Türkiye gerçekten Kıyiv tarafından düzenlenen sözde Kırım Platformu’na katılırsa, çok büyük stratejik bir hata yapar. Çünkü bu platform Kırımlılara karşı kurulan bir Kırım karşıtı birliğidir.” iddialarında bulundu.

Küstah işbirlikçi, Türkiye’nin bu adımı atarak “Rusya nezdinde güvenli ortak olmayı ve Rus turistleri kaybedebileceğini” söyledi.

KIRIM PLATFORMU

Bilindiği gibi Ukrayna yönetimi, Kırım’ın işgalden kurtarılmasına yönelik uluslararası çabaları birleştirmek için Kırım konusunun ele alındığı bir uluslararası platformun oluşturulması konusunda çalışmaya başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Ekim 2020 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonucunda Türkiye’nin uluslararası Kırım Platformu’na destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum