Halid Meşal'den Türkiye'ye teşekkür

Hamas Siyasi Büro Şefi, İsrail’le normalleşmenin şartı olarak Gazze ablukasının kalkmasını isteyen Türkiye’ye teşekkür etti

Halid Meşal'den Türkiye'ye teşekkür
24 Haziran 2016 - 08:42

 ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin yeniden normale dönmesiyle ilgili anlaşmada son rötuşlar yapılırken, Hamas'tan'ye destek açıklaması geldi. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal yaptığı açıklamada, Ankara'nın ilişkilerin normalleşmesi için Gazze ablukasının kaldırılmasını şart koşmasını överek, "Bu olmasaydı, anlaşma çok uzun süre önce sağlanırdı" şeklinde konuştu. Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenleyen Halid Meşal, "'ye ve hükümetine Gazze'de ablukanın kaldırılması şartını koştukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye ve Katar, Gazze'nin yeniden imarı ve diğer konulardaki çabalarıyla ablukayı kaldırmaya çalışıyor" dedi. İsrail'in bölgedeki mevcut sorunları daha da körüklediğine dikkat çeken Meşal, Filistin konusundaki önceliklerinden birinin ulusal birlik ve uzlaşının sağlanması olduğunu kaydetti. Meşal, bir soru üzerine ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la Doha'da görüştüklerine dair haberleri yalanladı.

'SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİLİZ'
Hamas olarak, savaşlar serisi oluşturup bunları sürdürme amacında olmadıklarını da belirten Meşal, "Bizim projemiz, Filistin'i kurtarmak ve direniştir. Ancak bunun yanı sıra, en kötü ihtimallere karşı direnişin gücünü artırmayı da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

sabah agz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum