Halep'te Esed'ın kuşatması kırıldı

muhalifler Halep'te kuşatmayı kırdı.

Halep'te Esed'ın kuşatması kırıldı
06 Ağustos 2016 - 21:25

Halep'te kuşatmayı kıran muhalifler, rejime ait 20 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 10 top ve 60 askeri  aracı ele geçirdi. Çatışmalarda 150 rejim askeri öldürüldü.

 Anodolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Fetih Ordusu'na  (Ceyş el-Fetih) bağlı birliklerin, rejim güçlerinin kuşatması altındaki  bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep Kuşatmasını Kırma'' adı  verilen operasyonunun yedinci gününde Ramuse bölgesindeki Topçu Okulu ve  çevresindeki çatışmalarda 20 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 10 top ve 60 askeri  aracı ele geçirdi.

Çatışmaların başladığı günden bu yana aralarında İran, Irak ve  Hizbullah milislerinin de bulunduğu 150 rejim askerinin öldürüldüğünü belirten  kaynaklar, çatışmalarda rejime ait birçok tank, top ve askeri aracın imha  edildiğini ve çok sayıda askeri mühimmatın ele geçirildiğini vurguladı.

Rejimle mücadele eden Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam ve  Ahraru'ş-Şam da Halep üzerindeki rejim kuşatmasının kırıldığı haberlerini  doğrulamıştı.

Fetih Ordusu, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonlarda şu  ana kadar bir okul, 3 köy, 5 tepe, 2 bölgenin kontrolünü sağlamış, kentin  güneyindeki çatışmalarda da 8 tank ile 2 iş makinesi ve ağır silahlarla  donatılmış 25 aracı imha etmişti. Muhalifler, dün Ramuse bölgesinde stratejik  öneme sahip Topçu Okulu, Silahlandırma Külliyesi ile Beyanat Külliyesinin  kontrolünü ele geçirmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum