"GELECEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES" KAMPANYASINA TİKA ULUSLARARASI DESTEK VERDİ

"GELECEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES" KAMPANYASINA TİKA ULUSLARARASI DESTEK VERDİ
13 Kasım 2020 - 18:38

Milli Ağaçlandırma Günü, Türkiye çölleşme ve erozyonla mücadele faaliyetleri içerisinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyası düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilde aynı anda ağaç dikimleri yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ ağaç dikme kampanyasına bu yıl Dışişleri Bakanlığı ve TİKA da destek verdi. Kampanya kapsamında 25 ülkeye ağaçlandırma desteği sağladı.

TİKA 25 ÜLKEDE 20 BİN FİDAN DİKTİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 25 ülkede 20 bin fidanı toprakla buluşturdu. Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs (KKTC) Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Irak, Libya, Malta, Karadağ, Gürcistan, Ukrayna, Afganistan, Kosova, Macaristan, Sırbistan, Tacikistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Sudan, Nijer, Cezayir, Senegal, , Özbekistan ve Arnavutluk gibi pek çok ülkede de Türkiye ile aynı anda fidan dikim etkinlikleri düzenlendi.

TİKA VE MANAS ÜNİVERSİTESİ BİŞKEK ATATÜRK PARKINI AĞAÇLANDIRDI

Türkiye’yle eşzamanlı olarak Kuzey Makedonya’daki Zelino Belediyesinde de fidanlar dikildi. Etkinlikte konuşan Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizköz, “ Vardar’ın iki yakasını birleştiren ve Osmanlı döneminden kalan taş köprünün yanı başında diktiğimiz fidanlar ile soluduğumuz havaya taze bir nefes vermekte olduğumuza inanıyorum. Yeni dikilen her fidan, bizlere aydınlık bir geleceğin çevreyi korumakla mümkün olduğunu hatırlamamızı ve yarınlara umutla bakmamızı sağlamaktadır” diye konuştu.

Kampanya dahilinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te de bin fidan toprakla buluşturuldu. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörlüğü ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) desteği ile Bişkek Atatürk Parkı ve KTMÜ Cengiz Aytmatov kampüsünde fidan dikimi yapıldı. Etkinlikte söz alan KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, konuşmasında, “Kırgızistan’da kardeşlerimizle birlikte dikeceğimiz fidanlar aynı zamanda dostluğumuzun ve kardeşliğimizin bir nişanesi olacaktır.” dedi.

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum