ESKİŞEHİR'DE MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU HATIRA ORMANI AÇILDI

ESKİŞEHİR'DE MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU HATIRA ORMANI AÇILDI
15 Kasım 2020 - 11:35

Eskişehir’de Milli Mücadele’nin 100. Yılına ithafen, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi tarafından 2020 adet fidanla kurulan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Hatıra Ormanının dün açılışı gerçekleştirildi.

Dutluca Mevkii’nde gerçekleştirilen hatıra ormanının açılışına Orman Genel Müdürü Doğan Kiras, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve Türk Ocağı üyeleri ile Kırım Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ercan Bozkurt ve dernek yönetim kurulu üyeleri Uğur Kulcanay, Özcan Pınarlı ve Görkem Alçın katıldı.

Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Başkanı Ünal, açılış konuşması esnasında yaptığı konuşmada, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Ocakları arasında 2019 yılında yapılan mutabakat gereğince; Milli Mücadelemizin 100. yılı münasebetiyle 81 ilde Türk Milletinin tarihi değerlerinin isimlerinin verildiği Milli Mücadele Ormanları oluşturulmasına karar verilmişti. Eskişehir’de oluşturulacak hatıra ormanına Kırım Türklerinin efsanevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu adı verildi. Eskişehir nüfusunun takriben yüzde 40’nı Kırım Türklerinin oluşturmuş olması bu isme ve hatıra ormanına ayrı bir değer kazandırdı.” diyerek bu yıl ki törenin, Azerbaycan’ın Karabağ’ın işgalden kurtulması, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 77. doğum yılı ve Millî ağaçlandırma bayramına rast gelmesinin ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

Daha önce Türk Ocakları Genel Merkezinin başlattığı “Millî Mücadele’nin 100. Yılında Türk Ocakları Hatıra Ormanları” projesi kapsamında nisan 2020’de Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından “İsmail Gaspıralı Hatıra Ormanı”nın kurulduğu bildirilmişti.

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum