Ermenistan, Azerbaycan sınırına ateş açtı

Ermenistan, Azerbaycan sınırına ateş açtı
13 Eylül 2022 - 18:12

Ermenistan askeri birlikleri, dün gece Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer ve Laçin sınırına havan topu ve Kalibr füzeleriyle saldırdı. Ermenistan birliklerinin tacizlerine karşılık veren Azerbaycan, medyada yayılan Ermenistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik saldırı haberlerini kabul etmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ermenistan’ın provokasyonlarına yanıt olarak, karşı önlemler lokal niteliktedir ve atış noktaları olan meşru askeri hedeflere yöneliktir” ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan birliklerinin dün gece Daşkesen, Kelbecer ve Laçin sınırına saldırdığını bildirdi. Bakanlık tarafından Ermenistan’ın havan topları ve Kalibr füzeleriyle sınıra ateş açtığı belirtildi. Ermeni birliklerinin saldırısı sonucunda Azerbaycan tarafı karşı saldırıda bulundu. Ermeni birliklerin sınıra mayın döşemesiyle birlikte sınırda çatışmalar yaşandı.

“AZERBAYCAN ERMENİSTAN’IN PROVAKASYONLARINA YANIT VERDİ”

Saldırı sonucunda Azerbaycan sınırındaki askeri alt yapı hasar görürken askeri personellerde kayıplar olduğu aktarıldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından, Ermenistan’ın topraklarına yönelik herhangi bir askeri müdahale olmadığı belirtilen açıklamada, “Ermenistan’ın provokasyonlarına yanıt olarak, karşı önlemler lokal niteliktedir ve atış noktaları olan meşru askeri hedeflere yöneliktir. Misilleme önlemleri küçük ölçeklidir. Azerbaycan sınırlarının güvenliğini sağlamayı ve Ermenistan’ın provokasyonlarına son vermeyi amaçlamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Filiz
13 Eylül 2022, 10:13
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum