ERMENİ LOBİSİ SÖZDE SOYKIRIMI İFADESİNİ YASAKLAYAN BAKAN YARDIMCISINA DAVA AÇTI

ERMENİ LOBİSİ SÖZDE SOYKIRIMI İFADESİNİ YASAKLAYAN BAKAN YARDIMCISINA DAVA AÇTI
10 Ağustos 2020 - 15:00

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vasıl Bodnar hakkında, asılsız Ermeni iddialarının Ukrayna tarafından sözde soykırım olarak tanınmadığının ifade edildiği resmi bildiri nedeniyle dava açıldı.

Ukrayna-Ermenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisinden Ermeni asıllı Milletvekili Daria Volodina tarafından, Devlet Soruşturma Bürosu’nca dava açıldığı duyuruldu.

BAKAN YARDIMCISI BODNAR: “ABSÜRT BİR TİYATRO”

Bakan Yardımcısı Bodnar, söz konusu davaya sosyal medya hesabından tepki göstererek Milletvekili Volodina’nın açıklamasını “absürt bir tiyatro” olarak nitelendirdi. Bodnar, Volodina’nın Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısını Ukrayna’nın dış politikadaki duruşundan ötürü yargılamak istediğini söyledi.

“UKRAYNA’NIN RESMİ GÖRÜŞÜ”

Ukrayna’nın ulusal çıkarlarını ve görüşünü savunduğunu ifade eden Bodnar, yasal yetkileri bağlamında hareket ettiğini hatırlatarak onurunu, haysiyetini ve itibarın yasal yollara başvurarak savunmaya hazır olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ninsan ayında asılsız Ermeni iddialarının 105. yıl dönümüne girilirken, Ukraynalı diplomatlar ve kamu görevlilerine bir bildiri göndererek, gerçekleştirecekleri açıklamalarda “Ermeni Soykırımı” ifadesinin kullanılmasını yasaklamıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum