EREN BÜLBÜL'ÜN ŞEHADETİNİN ARDINDAN 3 YIL GEÇTİ: İYİ Kİ VARSIN EREN!

EREN BÜLBÜL'ÜN ŞEHADETİNİN ARDINDAN 3 YIL GEÇTİ: İYİ Kİ VARSIN EREN!
12 Ağustos 2020 - 21:09

Şehit oluşunun ardından Türkiye’yi yasa boğan genç Eren Bülbül’ün aramızdan ayrılışının üçüncü yılına girildi. Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül’e Türkiye’de pek çok kesimden insan rahmet diledi.

ANNESİ: BEN YAVRUMU HALEN BEKLEMEKTEYİM

Şehadetinin 3. yıl dönümü olan 11 Ağustos 2020 tarihinde Bülbül’ün mezarı başında anma programı gerçekleşti. Maçka’ya bağlı Köprüyanı Mahallesi’ndeki mezarı başında düzenlenen anma programına, annesi Ayşe Bülbül ve yakınları, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel ve vatandaşlar katıldı. Burada basına konuşan Eren’in annesi Ayşe Bülbül, “Yavrumun şehit olduğu yer kapımızın önü, kabri kucağımda. Hiçbir zaman unutmuyorum, ölünceye kadar da unutmayacağım.Ben hala Eren’i bekliyorum. Çocuklara ‘Kapıyı kilitlemeyin, benim yavrum gelecek, Eren yaralıdır, kollarını kaldırıp da kapıyı açamaz’ diyorum. Hala hayal gi Yavrumu halen beklemekteyim… Ben ne zaman ölür yavrumun yanına giderim, benim acılarım o zaman biter. Yavrumu unutmayıp bugünkü günde benim yavrumun kabri başında bulunan herkese teşekkür ederim. Tüm büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan Allah’ım razı olsun, herkese güç, kuvvet versin. Çok büyük acı, çok büyük yankı yapıyor bende. Yavrumun şehit olduğu yer kapımızın önü, kabri kucağımda. Hiçbir zaman unutmuyorum, ölünceye kadar da unutmayacağım” ifadeleri ile yaşadığı zor günleri anlattı.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Eren Bülbül, Maçkalı Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 yılında dünyaya geldi. Babasını küçük yaşta kaybeden Bülbül, ilçeye bağlı Köprüyanı Mahallesi’ndeki tek katlı evde annesi ve 12 kardeşiyle yaşamını sürdürdü.

Eğitiminden arta kalan zamanlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için gündelik bağ bahçe işlerinde çalışan Bülbül, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017’de, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında hain kurşunların hedefi oldu.

Bülbül, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bülbül’ün cenazesi, 12 Ağustos 2017’de Maçka Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Köprüyanı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Sosyal medyada küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğrafı ve “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” paylaşımıyla hafızalara kazındı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum