FLAŞ HABER

Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu başladı

Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu başladı
05 Şubat 2021 - 16:37

İçişleri Bakanlığı, Tunceli’de 1062 personelin görev aldığı Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu‘nun başlatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Eren Operasyonlarının kararlılıkla devam edeceği mesajı verildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/KCK’yı ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 11 Ocak’ta başlatılan Eren operasyonlarına yenisi eklendi. Tunceli’de 1062 personelin görev aldığı “Eren-7 Mercan Munzur” Operasyonu başlatıldı.

EREN-7 MUNZUR OPERASYONU BAŞLADI

Operasyonda Tunceli İl Jandarma Komutanlığında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1062 personel, 59 tim görev aldı. 11 Ocak’ta başlatılan Eren Operasyonları kapsamında bugüne kadar 3 terörist etkisiz hale getirilirken 41 işbirlikçi yakalandı. 168 mağara, sığınak ve depo imha edildi ve çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığından operasyona ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Operasyonda, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden toplam 1.062 personel görev alıyor. Bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Tunceli ilinde EREN-7 MERCAN-MUNZUR Operasyonu başlatıldı.

Operasyonda Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1.062 personel 59 operasyonel tim görev alıyor.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 11 Ocak 2021 tarihinde başlatılan Eren Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, 41 işbirlikçi yakalanmış, 168 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
 

https://qha.com.tr/haberler/
Ayyıldız Huri Kaptan

05 Şubat 2021, 11:30


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50