Türkiye ve Kazakistan'dan savunma sanayi iş birliği adımı

Türkiye ve Kazakistan'dan savunma sanayi iş birliği adımı
05 Şubat 2021 - 16:35

Kazakistan Savunma Bakanlığı ve Türkiye Milli Savunma Bakanlığı arasında savunma sanayi iş birliğine yönelik adımlar atılıyor. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, iki günlük çalışma ziyareti için Kazakistan’a gitti. Kazakistan’da Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev ile bir araya geldi.

Türkiye ile Kazakistan savunma sanayi alanında iş birliğini güçlendirme kararı aldı. Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, bugün Kazakistan’a resmi ziyaretle geldi. Bakan Yardımcısı, iki günlük ziyaretin ilk gününde Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev ile görüştü. Ayrıca, heyetler arası görüşmenin de yapıldığı toplantıda karşılıklı iş birliğini güçlendirme vurgusu yapıldı. Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyet, Kazakistan Savunma Bakanlığının ardından Sanayi ve ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibit Atamkulov’la da bir araya geldi.

KAZAKİSTAN VE TÜRKİYE’DEN SAVUNMA SANAYİSİNİ GÜÇLENDİRECEK HAMLE

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Dere, ziyaret kapsamında bir açıklama yaparak, “Uzun ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. İki kardeş ülke arasında askeri ve teknik alanlarda birçok yeni anlaşmanın yapılması planlanıyor.” dedi.

Kazakistan ile Türkiye’nin çok yönlü stratejik ilişkilerini devamı için çalışmalara devam edileceği belirtildi. Görüşme kapsamında, Türkiye’deki büyük çaplı savunma şirketleriyle Kazakistan arasında iş birliğinin gündemde olduğunu kaydetti.


https://qha.com.tr/haberler/

Ömer Cihad Kaya
05 Şubat 2021, 11:01


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum