Emine Ceppar, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteriyle Ukrayna'nın gözlemci üyeliğini görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ile görüşme yaptı. Görüşmede, Ukrayna’nın gözlemci üyeliği müzakere edildi.

Emine Ceppar, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteriyle Ukrayna'nın gözlemci üyeliğini görüştü
04 Kasım 2020 - 14:56

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 2 Kasım 2020 tarihinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ile çevrim içi görüştü. Görüşme sırasında Ceppar, Ukrayna’nın gözlemci üyelik statüsü ile örgüte katılmak istediğini bir kere daha hatırlattı.

UKRAYNA’NIN İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATINA ÜYELİĞİ SÜRECİ

İİT’de gözlemci statüsünün verilmesinin Ukrayna’nın İslam dünyası ülkeleriyle işbirliğini derinleştirmeye yardımcı olacağını belirten Ceppar, “Yakın zamanda İİT’de gözlemci üyelik statüsü kazanmak istiyoruz. Bu İİT ile daha da koordine olmamızı kolaylaştıracak ve örgütün üye ülkeleriyle ikili ilişkileri derinleştirecektir.” dedi.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI, KIRIM PLATFORMU’NA DAVET EDİLDİ

Bakan Yardımcısı ayrıca, İİT Genel Sekreterine, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durumu ve işgalci yönetimin işgale karşı çıkan Kırımlılara karşı uyguladığı baskılar hakkında bilgi verdi. Bununla birlikte, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek amacıyla oluşturulan uluslararası Kırım Platformu girişimi hakkında bilgi veren Ceppar, örgüte İİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantıları ve İİT Zirveleri sonunda kabul edilen bildirilerde Kırım Tatarlarının sorunlarına dikkat çektiği için teşekkür etti.

Kaynak: ASASMEDYA - Haberler


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum