Doğu Türkistanlı doktorun Çin hapishanelerinde olduğu teyit edildi.

Doğu Türkistanlı doktorun Çin hapishanelerinde olduğu teyit edildi.
05 Haziran 2020 - 17:24 - Güncelleme: 05 Haziran 2020 - 17:27

Doğu Türkistanlı tanınmış Doktor Gulshan Abbas’ın kaçırılmasını yakından takip eden Özgür Asya Radyosu, uzun süren araştırmalar sonucunda Abbas’ın Çin hapishanelerinde tutuklu olduğunu bölgedeki yetkililer aracılığıyla teyit etti.

DR. GULSHAN ABBAS’IN TUTUKLU OLDUĞU TEYİT EDİLDİ

Konuya ilişkin çok sayıda polis yetkilisi ile görüşen gazeteciler, polislerden hiçbir bilgi alamadı. Abbas’ın emekli olduğu hastanedeki yetkililerin bile bilgi vermekten kaçındığı öğrenildi. Çin Komünist Partisi’ne bağlı hastane görevlilerinden bir Han Çinlisi çalışanın, Dr. Abbas’ın tutuklanıp götürüldüğünü bildirdiği kaydedildi. Ancak, söz konusu şahıs da, Abbas’ın nerede tutulduğuna dair bilgisinin olmadığını söyledi. Abbas ile ilgili dosyaları incelediğini söyleyen yetkili kadın, Çin devletinin hangi birimi tarafından götürüldüğünün bilinmediğini, bu tutukluğunun üst düzey yetkililer arasında da konuşulduğunu ifade etti.

Dr. Abbas’ı bulabilmek için her alanda mücadele veren kızı Ziba Murat, Özgür Asya Radyosuna yaptığı açıklamada, annesinin özgür olması için elinden geleni yapmaya devam edeceğini kaydetti. En son 10 Eylül 2018’de annesiyle konuştuğunu söyleyen Murat, sağlık sorunları olan Abbas’ın 21 aydır tutuklu olması için hiçbir gerekçe olamayacağını vurguladı.

KARDEŞİ RUSHAN ABBAS: ÇİN KOMÜNİST PARTİSİNİN TİPİK TAKTİĞİ

Uygur Hareketi’nin direktörü ve Gulshan Abbas’ın kız kardeşi Rushan Abbas da bu kaçırma ve tutuklama olayının insan hakları savunucularının çalışmalarını durdurmak ve onları cezalandırmak için geliştirilen tipik bir Komünist Parti taktiği olduğunu söyledi. Abbas, “Çin dışında yaşayan ve Uygur davası için çalışan bütün aktivistler, bu tür fidye ve intikam yöntemi ile karşı karşıya kalıyor. Çin hükümetinin bizden intikam almak için yaptıkları bu girişimler bizim davamızı dünyaya daha iyi anlatmamızı teşvik ediyor. Onların bu zulümleri daha güçlü deliller olarak ortaya çıkıyor.”  değerlendirmesini yaptı.

Doğu Türkistan’da Çin yönetimi tarafından baskı ve asimilasyon politikalarının bir sonucu olarak toplama kampına gönderilen, ağır cezalar alan ve ortadan kaybolan Uygur Türklerinin yakınları tanıklık vermeye devam ediyor.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum