Dilara Gökçe İnce'nin yeni şiir kitabı "Umar" çıktı.

Şair - Yazar - Eğitimci Dilara Gökçe İnce Hanımefendi ilk şiir kitabı olan “Gökkuşağı Katili”nden sonra yeni şiir kitabı "Umar"la okuyucusuna merhaba dedi.

Dilara Gökçe İnce'nin yeni şiir kitabı "Umar" çıktı.
07 Eylül 2020 - 20:34
Şair - Yazar - Eğitimci Dilara Gökçe İnce Hanımefendi ilk şiir kitabı olan “Gökkuşağı Katili”nden sonra yeni şiir kitabı "Umar"la okuyucusuna merhaba dedi.

Dilara Gökçe İnce kimdir? Kendi ifadelerinden dinleyelim;

"İsmim Dilara Gökçe İNCE.

İlkokul ve lise eğitimimi doğduğum şehir olan İzmir’de tamamladım. Şiirle ilk tanıştığımda ilkokul sıralarında küçük bir kızdım. Ve ilk şiirimi,  kaybettiğim kedim Tekir’in arkasından yazmıştım. Bir solukta ezberlediğim o şiir, o zamanki sesimle canlanır hala belleğimde:
Siyah tüylü, yeşil gözlü
Hep neşeli, minik kedim
Gelir diye hep bekledim
Gittin bir daha gelmedin
Araba vurmuştu sana
Acıların kaldı bana
Unutmadım seni hiç
Benim minik Tekir’im…
Sonra tanıdığım, bildiğim, gördüğüm, başkalarından duyduğum konularla ilgili şiirler kaleme almaya devam ettim. Bu serüven böyle başladı. 2017 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak mezun oldum. Ve aynı yıl, ilk kitabım olan “Gökkuşağı Katili” adlı şiir kitabım yayınlandı. Bebek adımlarımdan birini atmıştım böylelikle. Mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptım. Şu anda Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dünyası Edebiyatları Bölümünde yüksek lisans yapmaktayım."
 

Yeni kitabı hakkında şu ifadelerde bulunan Dilara Gökçe İnce Hanımefendiye yazarlık hayatında başarılar dileriz.
"Siz varsanız umar var
İncelemekte olduğunuz kitap ile ilgili öncelikle şunu belirtmek isterim. Kitabın isim annesi, canımdan can olan değerli annem Nihal Tiyelti’dir. Umar, “bir sonuca varmak üzere, ortadaki engelleri kaldırmak için tutulması gereken yol, çıkar yol, çözüm, çare” gibi anlamlara gelir. Bu kelime bana umutlu günleri vadediyor. Size de öyle olması dileklerimle…
Bu kitabın hazırlanmasında bana desteğini bir an olsun eksik etmeyen annem Nihal Tiyelti ve her daim dayanağım olan ağabeyim K.Güney İNCE’ye çok teşekkür ederim. Siz varsanız umar var.
Bu çalışma uzun bir karar aşamasının, yazıp yazıp silmelerin, yırtıp atmaların, “daha iyisi olmalı” isyanlarının bir ürünüdür. Kusurum varsa affola. Hep söylerim: Yazarak büyüyeceğim. Şimdiden herkese keyifli okumalar dilerim."


 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum