DESTEKLİYORUZ.Dişe diş..

Türkiye'nin teröre karşı yeni mücadelesi

DESTEKLİYORUZ.Dişe diş..
17 Aralık 2016 - 20:02 - Güncelleme: 18 Aralık 2016 - 09:54

Türkiye, artık terörle mücadeleyi kendi toprakları dışında yapmalı... Öyle ki Türkiye'de terörü destekleyen ülke yöneticileri de başarılı ya da başarısız müdahalelerle kendilerini güvende hissetmemeli. Ve son artık: PKK, IŞID liderleri doğrudan hedef alınmalı, ülke içinde de kılıç kınından çıkmalı; üniversiteler dahil bütün ülke içi uzantılar amansızca derdest edilmeli, tıpkı FETÖ'ye yapılan gibi. Bunlar daha mı az tehlikeli, daha mı az kan döktüler ?

 

siyasi irade anlamsız yatırımlara, seçimlere, şunlara, bunlara para harcayıp, duracağına Balkanlara, Güney Azerbeycan Türklerine, Kırım'a, Kafkaslara, Kuzey Irak ve Suriye Türkmenlerine ve dahi Orta Asya'ya sosyal, kültürel, hatta ekonomik kalkınmaları için, dimdik ayakta durabilmeleri için para akıtmalı... Yurt içinde de terör odaklarına karşı acımasız olmalı. Tek kelimeyle mücadele "Var olma mücadelesi" olmalı.

 

Terörü yurt dışında karşılamaktan kastım bölge ülkeleriyle savaşmak değil elbette. Zaten pek öylesi bir gücümüz de yok. Kastettiğim şu: Güney Azerbeycan (bugünkü İran coğrafyasında)'da 20 milyon Azeri türkü yaşıyor. Onlar yıllarca Şii diye ihmal edildi, halbuki onlarda Türkiye'nin politikalarını ve milli duruşundaki eksiğini eleştiriyorlar. İdeal çalışma alanı. Kırım'da bir milyondan fazla, Irak ve Suriye'de ikişer milyondan fazla Türkmen yaşıyor. Bulgaristan'ı, Yunanistan'ı, Makedonya'yı iyi biliyorsunuz. İşte terör buralarda karşılanmalı. İnsanın inanası gelmiyor. İçinde nüfusunun % 40'ı Türk olan İran Türklük üzerine her türlü operasyonel faaliyeti uyguluyor,

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum