Çubarov, Kırım Tatar kamu kuruluşlarının liderleri ve temsilcileriyle görüştü

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Ukrayna ana karasında faaliyet gösteren bölgesel Kırım Tatar kamu kuruluşlarının liderleri ve temsilcileriyle görüştü. Çubarov, Kırım’ın İşgaline Direniş Günü’ne adanan etkinlikler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı sonrası açıklamasında, katılımcıları etkinlikler hakkında bölge halkını daha geniş bilgilendirmeye çağırdı.

Çubarov, Kırım Tatar kamu kuruluşlarının liderleri ve temsilcileriyle görüştü
21 Şubat 2021 - 11:20

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, bugün Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Ukrayna ana karasında faaliyet gösteren bölgesel Kırım Tatar kamu kuruluşlarının liderleri ve temsilcileriyle 26 Şubat Kırım’ın Rus İşgaline Karşı Direniş Günü’ne dair çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalardabulunan Çubarov, Kırım Özerk Cumhuriyetinin İşgali, Kırım ve Sivastopol şehirlerinde 26 Şubat Direniş Günü’ne adanmış etkinliklerin organizasyonu ve gerçekleştirilmesi üzerine nihai çevrimiçi toplantısına katılamayan bazı bölgelerin temsilcilerinin, planladıkları faaliyetler hakkında yazılı bilgi verdiğini bildirdi.

ETKİNLİKLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİLENDİRME

Toplantıya Kırım Müslümanları Manevi İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstamov ‘un da katıldığı belirten Çubarov, toplantıya katılanların, birçoğu yerel yönetimlerle ortaklaşa ve diğer yerel sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumları ve daha fazlasıyla işbirliği içinde gerçekleştirilecek olan, sahada planlanan etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini de ekledi.

“26 ŞUBAT OLAYLARININ UKRAYNA MEDYASINDA SİSTEMATİK OLARAK YER VERİLMESİ İSTENDİ”

Toplantıda, Ukrayna toplumunun, Kırım’ın toprak bütünlüğünün tam olarak eski haline getirilmesinin bir koşulu olarak Kırım’ın ayrılması görevini gerçekleştirmesi için Ukrayna medyası tarafından 26 Şubat 2014 olaylarına sistematik olarak yer verilmesi gereği de dile getirildi.

BÖLGE HALKININ DAHA GENİŞ ÇAPTA BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN ÇAĞRI

Kırım Tatarları Meclis Başkanı Refat Çubarov, toplantının sonunda katılımcılara teşekkür ederek Kırım İşgaline Direniş Günü’ne adanan etkinlikler hakkında bölge halkını daha geniş bilgilendirmeye çağırdı.

https://qha.com.tr/haberler/
Ayyıldız Huri Kaptan

20 Şubat 2021, 18:04


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum