NASA'dan, keşif aracı Perseverance'tan gelen Mars'ın yakın çekimleri için dikkat çeken açıklama

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, “Perseverance” adlı keşif aracının Mars’a inişinin ardından yaklaşık 24 saat sonra Kızıl Gezegen’den gelen yakın çekim fotoğraflarını yayımladı. NASA, yayımlanan Mars’ın yakın çekim fotoğrafları için “Bu, daha önce görmediğimiz bir şey” dedi.

NASA'dan, keşif aracı Perseverance'tan gelen Mars'ın yakın çekimleri için dikkat çeken açıklama
21 Şubat 2021 - 11:22

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, dün Perseverance (Azim) adlı keşif aracının Mars yüzeyine başarılı şekilde indiğini duyurdu. NASA’nın bir ton ağırlığındaki Rover tipi uzay aracı, yaklaşık 7 ay süren seyahatin ardından Mars yüzeyine indi ve ardından Mars’ın Jezero Kraterine inen Perseverance uzay aracının görüntüleri, NASA tarafından canlı yayımlandı. Mesafeden kaynaklı olarak, Mars yüzeyine ilk dokunuşun görüntüleri yaklaşık 11 dakikalık gecikme ile geldi. NASA tarafından kamuoyuna yayımlanan fotoğraflarda, Perseverance adlı keşif aracının iniş anının hemen öncesini gösteren ve gezegenin yüzeyinin oldukça net görüldüğü bir kare de yer aldı. NASA yetkilileri, keşif aracının indiği bölgenin yapısına dikkat çekerek görseller için “Bu, daha önce görmediğimiz bir şey.” ifadelerini kullandı.

Perseverance’ın Mars’tan gönderdiği ilk yakın çekim fotoğrafları

HEDEF, 2030’LARDA İNSANLI UZAY ARACI GÖNDERMEK

ABD’nin “InSight” ve “Curiosity (Meraklı)” isimli iki uzay aracı Kızıl Gezegen’in yörüngesinde çalışmalarına devam ederken; NASA’nın uzun vadeli hedefi, 2030’lu yıllarda Mars’a insanlı bir uzay aracı gönderebilme kapasitesine ulaşmak olarak belirtiliyor.

https://qha.com.tr/haberler/
Ayyıldız Huri Kaptan

20 Şubat 2021, 18:30


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum