Çin yönetiminin hedefinde Uygur Türkü çocuklar var!

Çin yönetiminin yaklaşık 500 bin Uygur Türkü çocuğu zorla ailelerinden kopararak yatılı okullara yerleştirdiği ve burada sadece Çin yaşam tarzına göre eğitim verdiği ortaya çıktı.

Çin yönetiminin hedefinde Uygur Türkü çocuklar var!
28 Aralık 2019 - 22:37 - Güncelleme: 29 Aralık 2019 - 20:43

Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı baskı ve asimilasyon politikalarıyla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Pekin yönetiminin Uygur Türkü ailelerden zorla kopardığı yaklaşın 500 bin çocuğu zorla yatılı okullara yerleştirerek, burada Çince eğitime maruz bıraktığı öğrenildi. Söz konusu okulların dikenli tellerle kapatıldığı öğrenilirken, çocuklara sadece Çin yaşam tarzının dayatıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Uygurlara yönelik baskıcı politikası nedeniyle tüm dünyada eleştirilen Pekin yönetiminin, ailelerinden ‘zorla’ ayırdığı yarım milyon Uygur çocuğu yatılı okullara yerleştirdiği iddia edildi.

Amerikan New York Times gazetesi, Pekin hükümetine ait bir internet sitesine dayandırdığı haberinde, iktidardaki Komünist Parti’nin asimile politikası kapsamında 'Parti ve ülkeye sadakat aşılamak amacıyla' yarım milyon Uygur çocuğu Doğu Türkistan’da yapılan yatılı okullara yerleştirdiğini yazdı.

Gazete ayrıca hükümetin sitesinde yayımlanan 'planlama belgesine' göre yatılı okulların sayısının artırılmasına yönelik büyük bir çaba olduğunu da belirtti.

Kaynak Yeniçağ: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cin-yonetiminin-hedefinde-uygur-turku-cocuklar-var-262260h.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum