BOZULAN KÂİNATI ASLINA DÖNDÜRMEK / Prof. Dr. Nurullah Çetin

BOZULAN KÂİNATI ASLINA DÖNDÜRMEK / Prof. Dr. Nurullah Çetin
10 Mart 2020 - 12:47

BOZULAN KÂİNATI ASLINA DÖNDÜRMEK

Dünyayı bütün maddi kirlerinden arındırarak saflaşmak, ilahî sonsuzlukta ve pırıl pırıl saydam şeffaflıkta kendi varlığını eriterek sonsuzluğa karışmak. Görünenin ve elle tutulanın sınırlılığından kaynaklanan tatminsizliği bir kenara atıp, görünmeyenin sınırsızlığının sağladığı sonsuz tatmine sığınmak. Hayata yüklenen sahih anlamla sonsuz huzur, sükunet, mutluluğa ve tam hakikate erişmek.

Maddede boğularak heba olmak yerine manada sonsuzlaşarak var olmak. Geçici olanda eriyerek çürümek yerine sonsuz olanla bütünleşerek sonsuza dek genç, diri ve taze kalmak. Dünyanın kirli maddesinin altında ezilmemek, saf hakikatin dışında kalan bütün ruh karartıcı maddeyi, hay huyu, gürültü patırtıyı, kasveti silip süpürerek tertemiz, saf ve sonsuzlukla yarışan billurdan bir ufka açılmak.

Gözümüzü ve gönlümüzü karartan, bizi zifiri isler karmaşasında boğan materyalizmden öteye atlayıp, ruhumuza sonsuz ufuklar açan ferahlık atmosferinde huzur ve sükûnete erişmek. Yaratılanla faydasızca cedelleşerek perişan olmak yerine, Yaratıcıda fenâfillahla mutluluk diyarında ebediyyen var olmak. Ufkumuzu karartan betonlardan, eşyalardan, gürültülerden geçip sonsuz ruh ufkuna bakarak kâinatı asıl ve saf hakikatiyle görmek.

Velhasılı yalancı fiziksel gerçeklerden geçip sahih saf hakikate ulaşmak ve orada var olmak, orada sonsuzlaşarak kendimizi kurtarmak. İyi niyetli ve susatan arayış, kurtuluşa götürecektir. Uyanmak aramakla, sorgulamakla, çabayla başlar ve sonsuz hakikate uyanış çok uzakta değildir.

Prof. Dr. Nurullah Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum