Bir Turan Yazgan Yazısı: Elçibey

Bir Turan Yazgan Yazısı: Elçibey
18 Eylül 2019 - 23:15

Bir Turan Yazgan Yazısı: Elçibey


Elçibey, yalnız:

-Azerbaycan’da kanla, sürgünle ve her çeşit insanlık dışı dehşet verici metodlarla bastırılmış ve sindirilmiş Türklük ruhunu uyandıran,
-Meydanlara yüzbinleri toplayarak Türklük şuuruyla birlikte istiklâl aşkı yaratan,
-İstiklâlin sembolü bayrağı tekrar göklere kaldıran,
-Azerbaycan’ın müstakilliğini ilân eden ve herkese kabul ettiren,
-Devleti yeniden kurarak öz ordusunu kuran, öz parasını basan,
-Rus ordusunu, bir neferin bile burnunu kanatmadan Azerbaycan’dan çıkaran,
-Ermenilerin aksine, bir kimsenin bile burnunu kanatmadan mukabele olarak Ermenileri Bakü’den süren
-Demokratik seçimlerin ne olduğunu bütün dünyaya gösteren bir Türk lideri değil; aynı zamanda, Türk Halkları Asamblesinin ittifakla seçilmiş şeref başkanıdır. Artık Türkçü, antikomünist ve demokratik bir insan olarak, Türk dünyasının her yerinde ondan fazla sevgi ve saygı gören bir liderimiz yoktur.
 

Elçibey’e atılan iftiralar; onun sakalının tek kılını bile kirletememiştir. Her Türkçü iktidar sahibinin olduğu gibi onun da siyasî kaderi kötü olmuştu. Ancak Türk dünyasının her yerinde, Türklerin kalbinde tahtını kurmuştur.
Elçibey, sadece ve sadece Türklüğü düşünen, kendi sağlığına ve menfaatine zerrece eğilmemiş ve eğilmesi mümkün olmayan gerçek bir ülkücüdür. Allah’ın Türk coğrafyasına bahşettiği iktisadî kaynakların tamamının Türkler tarafından, Türkler’e göre ve mutlaka 250 milyonluk büyük Türk Milleti için kullanılması sağlanmadıkça, refaha ve huzura kavuşamayacağımızın şuurunda, dil ve fikir birliğinin, Türk birliğinin gerçek yolcusu ve savunucusu olmuştur.
Elçibey’i İlimler Akademisi’nin altına, Türkiye’nin gök kubbesi altına veya Azerbaycan’ın gök kubbesi altına sığdırmak istediler. Elçibey sığmazdı!

Atatürk’ü en doğru tanıyan, gerçek bir Türk milliyetçisi olarak ve Atatürk’ün samimi askeri olarak Allah’ın rahmetine kavuştu. Yattığı yer nurla dolsun. Allah gani gani rahmet eylesin!

Tanrı Türk’ü Korusun!.

Türk Dünyası Tarih Dergisi, Eylül 2000

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum