BİR KUŞ MASALI / Prof. Dr. Nurullah Çetin

BİR KUŞ MASALI / Prof. Dr. Nurullah Çetin
29 Şubat 2020 - 11:53

BİR KUŞ MASALI

Bir zamanlar Hawaii adalarında yaşayan sesi ve görüntüsüyle bu dünyaya renk ve anlam katan Kauai adında tarihin efendisi muhteşem bir kuş milleti yaşarmış. Öylesine güzel bir görüntüsü varmış ki gören bir daha bakar ve hayran kalırmış. Öylesine zarif, güzel, yumuşak, ruha işleyen bir sesle ötermiş ki duyanların kulaklarının pası silinirmiş.

Ancak bu kuş milleti hep başkalarına iyilik, adalet, merhamet etmekten, insani ve İslami temelli bir büyük medeniyet inşa etmekten başka bir şey düşünmemiş. Başkalarının kendilerine bir kötülük yapabileceğini, emperyalist bir proje dahilinde nüfuslarını azaltacağını, milyonlarca sayıda başka kuş türlerini kitleler halinde getirip vatanlarına yerleştireceklerini, kendilerini azınlığa düşürebileceklerini ve bunun tabii sonucu olan kendi vatanlarında tasfiye olmak gibi bir kabusu hiç düşünmemişler.

Her gelene hergele gözüyle bakmamışlar. Zamanla ahenkli bir millet hayatını, milliyet şuurunu kaybetmişler, vatan sevgisini, millî gelecek tasavvurunu yitirmişler. Bütün haklarına tasarruf sahibi oldukları kendi özgür vatanlarında kendi millî güzelliklerini yaşama şevkini, azmini ve kararlılığını yitirmişler. Ancak bu güzel milletin üstün değerlerini, yüksek medeniyetini çekemeyen düşmanlar, vatanları olan adaya ticari amaçlarla, bölgeye ait olmayan hayvan türlerini kitleler halinde getirip yerleştirmişler.

Kauai kuşları bundan da işkillenmemişler, cik cik ötmeye devam etmişler. Ancak vatanlarına yerleştirilen milyonlarca yabancı kuş, bunları bir bir yok etmeye, bu büyüleyici sese sahip türün sayısı da giderek azalmaya başlamış. Zamanla bu kuş milleti iyice azalmış ve son kalan ferdinin, bu dünyaya âvâzeyi Davud gibi saldığı son muhteşem sesi, en son 1987'de duyulmuş. Türün son üyesi olan erkek kuşun eş bulmak amacıyla söylediği şarkı Kauai kuş milletinin son ümitsiz çığlığı olarak hava boşluğunda kaybolmuş gitmiş.

Böylece Kauai kuşları, baki kalan bu kubbede bir hoş sadâ bırakarak sessizce sırrolmuşlar. Ondan sonra kutlu vatanları Hawaii adalarına karga sesleri hâkim olmuş.

Ancak bu masal burada bitmeyecek. Bir bilinmeyen yerdeki Ergenekon Vadisine sığınmış olan son dört Kauai kuşunun ruhu, milyonlar halinde dirilip adsız sansız bir Bozkurdun önderliğinde akınlarla tekrar gelecek. Bekliyoruz.

Prof. Dr. Nurullah Çetin

https://ceotudent.com/kus-kauainin-biraktigi-son-ses-kaydi?fbclid=IwAR2zs7jZYwRO5eCQAPazH8m6UKKsZAf_Hb4Pz4VVr93yq04NDZoq8AQrubU


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum