Bilal Dündar: ERMENİSTAN YALANLARI VE İFTİRALARI BIKTIRDI

Bilal Dündar: ERMENİSTAN YALANLARI VE İFTİRALARI BIKTIRDI
15 Kasım 2021 - 00:14

Tarihe kısaca bakarsak ve gerçek kaynaklara göre Ermeniler dağınık gruplar halinde Kafkasya'da, Doğuanadolu,da, İran ve Balkanlar'da yani başka milletlerin topraklarında ve eğemenlikleri altında, daima azınlık halinde yaşamış, hiçbir zaman bağımsız devlet olmamışlardır. Ancak bağımsız devlet olmanın hatta "Büyük Ermenistan" hayalleri ile yaşamlarını sürdürmüşlerdir.
Nitekim, Lozan'da İsmet Paşa'ya gelen, Osmanlı idaresinde Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Ermeni Noradunkyan şöyle demiş: "Biz Ermeni yurdu isteriz".
İsmet Paşa; "Nasıl şey o Emeni yurdu?
Noradunkyan: Türkiye'nin bir yerini ayıracaksız".
İsmet Paşa: "Nereden istiyorsunuz?.
Noradunkyan: "Nereden olursa olsun. Ermeni yurdu olarak bize bir yer verin, biz oraya toplanalım, orada yaşayalım.
Şimdi bakınız, Bakanlık yapmış olan bir Ermeni, kendi topraklarını  olmadığını  
Söylemiyor mu?
Bu tür hayallerin sonucu olarak 1987 de Kafkasya'da Ermeni olayları meydana geldiğinde, Sovyetlerin ünlü gazetesi Pravda "Ermeni halkı Büyük Ermenistan psikozu içindeler.
Onlara yalnız doğruları, yani doğrudan kim olduklarını ve hiçbir zaman Büyük Devlete sahip olmadıklarını söylemek gerekir". Diye yazıyor.

Para birimi olmayan devlet olmaz. Ermeni dilinde 2500'den fazla Türk kelimesi var. Soyadlarının büyük çoğunluğu Türk kökenlidir 
Müziği ve müzik aletlerinin çoğu bizimkinin kopyası. Yemeklerinin çoğunun adı Türkçedir.
11. Yüzyılda Selçuklular Anadolu'ya yerleşip güçlü bir devlet haline gelince  ve özellikle 1071 yılı Malazgirt zaferinden sonra Bizans zulmünden kaçan Ermeniler Selçuklular ve Osmanlı döneminde özgür bir hayat sürmüşler. Vergiden ve askerlikten muaf tutulmuşlardır.
Fatih'in 1453 yılında İstanbul'u almasından sonra en geniş imtiyazlar verilmiş, 
Ermeni Patrikhanesı kurulmuştur. Onlara "Tebaay-ı Sadıka" ünvanı takılmış ve devletin en üst düzey sivil ve askeri makamlarda görevlere getirilmiştir.
Hristiyan Dünyası önemli ve kutsal toprakların 0smanlının  eline geçeceği endişesi ile Türklere karşı Haçlı Seferletini, yani din savaşlarını başlatmışlar.
Ama bir başarı elde edemeyerek aksine Kutsal yerlerini kaybetmişlerdir.
Yeni bir taktik olarak başta Ermeniler olmak üzere diğer azınlıklarıda Osmanlı'ya karşı kışkırtmak dahil her türlü yolu denemişlerdir. Bugün bile bu alışkanlıklarını ve huylarını devam ettirmektedirler.

Doğuanadolu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Ermeniler Türkleri samanlıkta, camilere doldurarak toplu katliamlar yapmıştır. Bunun üzerine 24 Nisan 1915 yılında devlete ihanetten dolayı 138 Ermeni komitecisi tutuklandı.
Katliamlara devam eden Ermeniler Suriye başta olmak üzere tehcir (mecburi göçe) tabi tutuldular.
Bu göçü Ermeniler jenosid yani, Soykırım olarak Dünya kamuoyuna aktarmaktadırlar.

Ermeniler Türk düşmanlığı yaparak birliklerini korumaktadırlar.
Sovyetlerin dağılmasından sonra düzenli ordusu bulunmayan Azerbaycan'ın Rusların da yardımı ile topraklarını işgal ettiler.
Hocalı kasabasında 613 savunmasız insanları işkence ile soykırım yaptılar.
Bu vahşet Türkiye'de ilk ve tek Kocaeli Haydar Aliyev Kültür Evi'nde Soykırım Müzesinde Soykırımın sessiz tanıkları olarak sergilenmektedir.
Ermeniler kirli emelleri için 2020 yılında Azerbaycan'a yeni toprak elde etmek için saldırdı.
Ama Azerbaycan Ordusunun gücünü hesaba katamıyan Ermeniler çok ağır bir yenilgi alarak onbin civarında insanını kaybetmiştir.
Azerbaycan'ın Şanlı Ordusu işgal altındaki topraklarını da geri almıştır.
Türkiye maddi ve manevi gücü ile Azerbaycan'a bu savaşta tam destek vermiştir.
Kültür Evimize milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin İl ve ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları  gelerek yazılı ve sözlü olarak tam destek verdiklerini açıkladılar. Her birilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. 

Tarihe bir not düşürmek adına diyorum.
Ermeniler Türk düşmanlıklarından vazgeçemedikleri sürece hep kaybedeceklerdir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum