BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA KONUŞULDU

Dr. İbrahim Türek Kütüphanesinde Manisa Kültür Sohbetleri çerçevesinde “Arif Nihat Asya, Manisa ve Bayrak temalı sohbet gerçekleştirildi.

BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA KONUŞULDU
14 Ocak 2017 - 09:48 - Güncelleme: 05 Ocak 2021 - 19:09

MANİSA KÜLTÜR SOHBETLERİ PROGRAMINDA BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA KONUŞULDU

Dr. İbrahim Türek Kütüphanesinde Manisa Kültür Sohbetleri çerçevesinde “Arif Nihat Asya, Manisa ve Bayrak temalı sohbet gerçekleştirildi.

 13 Ocak 2017 günü Manisa Kültür Sohbetleri kapsamında Dr.İbrahim Türek Halk Kütüphanesi’nde (Borsa Kahvesi) Arif Nihat Asya ve Bayrak Şiiri anlatıldı.

Koordinatörlüğünü Tarihçi –Yazar Naci Yengin’in yaptığı Manisa Kültür Sohbetleri programını Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destek ve katkılarıyla gerçekleşti.

5 Ocak 1975 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşan Arif Nihat Asya Manisa’da değişik konferanslar vermiş ve Manisa’yı sevmiş bir şairimizdir.

Program Tarihçi-Yazar Naci Yengin’in “Arif Nihat Asya ve Manisa” konulu açılış konuşmasıyla başladı.

“Bahtım bahtım, yazın yazımdır Manisa!

Neş’en neşem, sızın sızımdır Manisa.

Hacet dedeler, Süt dedeler oldu dedem,

Artık, Yedi Kızlar kızımdır, Manisa!”

Arif Nihat Asya’nın birleştirici, bütünleştirici çağrısı yalnız Türkiye’yi değil tüm medeniyetimiz kucaklayan bir çağrıdır.”

Arif Nihat Asya’nın öğrencililerinden Yazar Seyhan Çağlar Emen’in keyifli anlatımıyla gerçekleşen sohbet yaklaşık bir saat sürdü.

Arif Nihat Asya’nın hayatı, kişiliği, sanatı, şiirleri ve hiçbir kitapta yer almayan anılarıyla devam eden keyifli sohbet izleyiciler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Konuşmada Arif Nihat’ın hayatı, Manisa yılları, siyaset hayatı, ilişki içinde olduğu kişiler ve öğretmenlik yılları anlatıldı. Ölümünün 42. Yılında andığımız Arif Nihat’ın önemini ve Bayrak Şiiri’ni yazdığı ruh hali de sohbetin içerisinde yer aldı.MBÇ Haber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum