Bayrağı diktiler şehit oldular

Türkiye dün şehitlerine ağladı. Helikopter kazasında şehadete ulaşan 13 askerimizin acısı ok olup yüreğimize saplandı. Kahramanlar cennete uçarken, onlardan geriye Kato Dağı’nın zirvesine diktikleri bayrağımız kaldı....

Bayrağı diktiler şehit oldular
02 Haziran 2017 - 09:33 - Güncelleme: 02 Haziran 2017 - 09:53

Kahramanlık destanıyla yazılan vatan toprakları 13 kahramanını daha bağrına bastı. Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askerden 7'sinin naaşı dün törenle memleketlerine uğurlandı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile Albay Oğuzhan Küçükdemir, Yüzbaşı İlker Acar, Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral ve Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazeleri otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Şehitlerimizden geriye hem kahramanlık hem de gurur dolu hikayeler kaldı. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın (51), her zaman terör örgütü PKK'nın korkulu rüyasıydı. Operasyonlarda askerlerinin başında, en ön saftaydı. 45 gündür büyük operasyonun sürdüğü Kato'da adeta destan yazdı. 'nı teröristlerden temizleyerek terör örgütüne ağır darbe vuran Aydoğan Paşa, askerlerle birlikte 16 Mayıs'ta Türk bayrağını Kato'ya dikip hainlere tokadı attı.

HANKE YAYLASI İÇİN ŞİİR YAZMIŞTI
Şehit komutan aynı zamanda şair ruhluydu.. Van'da görev yaptığı 1992 yılında 2 bin 450 metre yükseklikteki Hanke Dağı'nda bulunan Hanke yaylası için şiir yazmıştı. Her zaman askerinin önünde yürüdüğü için lakabı Asker Aydoğan'dı... Şehit Aydoğan, evli ve 2 çocuk babasıydı. Adanalı şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak ise (32) okul hayatı boyunca çok başarılıydı. Bekar olan şehidin annesi Sema ve babası Hayati Sığınak acı haberle yıkıldı. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yaveri olan Şehit Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın şehadet haberi Kayseri'deki babaocağını yaktı. 20 yıllık asker olan Şehit Mehmet Erdoğan, Rüya Erdoğan ile evliydi, Burak (21) ve Emre (15) isminde iki oğlu vardı. Şehit Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral, Manisalıydı.. Amasya'nın Merzifon İlçesi çifte acıyla yandı. Şehitler Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş (29) ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın (38) Merzifon'da yaşayan aileleri acı haberle yıkıldı. Şehit Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu açıklandı. Şehit Binbaşı Koray Onay'ın (38) Çanakkale'deki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç'un (42) memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde de yas vardı. Şehit geride acılı bir eş ve 3 çocuk bıraktı. Balıkesirli şehit Yüzbaşı İlker Acar (37) evli ve 2 çocuk babasıydı... Şehit Albay Oğuzhan Küçükdemirkol'un Sakarya'da yaşayan eşi Dilek ile 18 yaşındaki kızı Zeynep Küçükdemirkol acı haberle yıkıldı. Şehit eşi ve kızı tören için Ankara'ya gitti.

MÜHİMMAT PATLADI
Türkiye'yi yasa boğan kazanın dehşeti gün ağarınca ortaya çıktı. Helikopterden geriye enkazı kaldı. Buna göre Kato'daki operasyonu yürüten Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 12 silah arkadaşı, askerlere moral vermek için Şenoba'daki üs bölgesine gitme kararı aldı. Heyet askerlerle iftar yaptı. Ardından kahramanları taşıyan helikopter Şırnak'a doğru havalandı. Helikopter, olası terör saldırısına karşı alçak uçuş yaptı. Vadiden uçan pilot, yüksek gerilim hattına takıldı. Helikopter kendi ekseni etrafında dönerek 300 metreden yere çakıldı. Çarpmanın etkisiyle alev alan helikopterde yangın çıkınca, bomba ve mühimmatlar da patladı


Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, dün Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile siyasiler katıldı. Şehit Komutan, gözyaşları içinde Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.


Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın​

DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DURDU
Şehit Aydın, 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimi sırasında bulunduğu Hakkâri'nin Çukurca İlçesi'nden Kayseri'deki tugayını arayıp "Bir tek asker garnizon dışına çıkmayacak" emrini verdi. Bu emir sayesinde Kayseri'de askerin sokağa çıkmasını engelleyen Aydın, son YAŞ toplantısında tümgeneralliğe terfi etti.


Şehit Yarbay Songül Yakut​

GELİNLİĞİM ÜNİFORMAM
Türkiye 'de ilk kadın jandarma komutanı olan Şehit Yarbay Songül Yakut (42), 5 kardeşin en küçüğüydü. Babasını küçükken kaybetmişti. Okuyup asker oldu. "Üniformam gelinliğim" diyordu. Ancak FETÖ, Yakut'a kumpas kurdu. Çok sevdiği görevinden uzaklaştırıldı. Yılmadı, mücadele etti. Hukuk savaşını kazandı. Rütbesini tekrar aldı. Tayini Şırnak'a çıktı, annesi 'Gitme' dedi. Ama o mesleğine tutku derecesinde bağlıydı ve vatanı uğruna Şırnak'a gitti. Şehit olmadan 3-4 saat önce annesiyle konuştu, ona "Ramazan Bayramı'nda izne geleceğim" demişti. Ancak dün Ay-Yıldızlı bayrağa sarılı naaşı geldi. Şehit Yakut, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak:http://www.takvim.com.tr/guncel/2017/06/02/bayragi-diktiler-sehit-oldular

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum