BATI TRAKYA'DA HOPARLÖRDEN EZAN YASAĞI!

BATI TRAKYA'DA HOPARLÖRDEN EZAN YASAĞI!
14 Nisan 2020 - 17:11

Batı Trakya’da Gümülcine’ye bağlı Domruköy kasabasında ezan okuması nedeniyle bir imam Yunan polisi tarafından uyarıldı.

Sabah ezanından sonra kısa sürede Domruköy’e giden polislerin, imamı durdurarak kendisinden kimlik ve belge istedikleri öğrenildi. Belgeyi gösteren imama polislerin, “Ezanı hoparlörden okumanın yasak olduğunu bilmiyor musun?” diyerek bundan sonra ezanı hoparlörden okumamasını söyledikleri belirtildi.

TÜRK AZINLIĞIN MİLLETVEKİLİ DEVREYE GİRDİ

Kaynaklara göre, köy imamının yaşadığı olayı öğrenen Domruköy Mütevelli Heyeti konu hakkında Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i bilgilendirdi. Ardından önce Sirkeli Karakolunu arayan, sonra da Rodop Emniyet Müdürü ile görüşme gerçekleştiren milletvekili, yetkililere ezanın durdurulma sebebini sordu. Milletvekili İlhan Ahmet basına yaptığı açıklamada, “Rodop Emniyet Müdürü, kendisine ezanın durdurma gerekçesi olarak ezanın hoparlörden okunmasından Domruköylü bir soydaşın rahatsız olduğu bundan dolayı şikayette bulunduğunu” ifade ettiğini aktardı.

Milletvekili Ahmet, emniyet müdürüne bakanlık kararının camilerde ezanı tamamen yasaklanmasına yönelik değil, belirlenen tarihe kadar hoparlörden kısık sesle okunmasına yönelik olduğunu aktarmasıyla sorun giderildi. Yapılan girişim sonucu Domruköy’de ezan tekrar hoparlörden kısık sesle okunmaya başlandı. Ancak, bu durum Domruköylü soydaşların kafasında soru işareti oluşturdu.

“YUNAN KUKLASI MÜFTÜLERİN OYUNU MU?”

Bilgilere göre, Domruköy’de sabah ezanı sonrası köy imamı evine giderken polisler tarafından durduruldu, kimlik belge sorularak denetlendi. Benzer durum daha önce Şapçı Camii’nde ve Harmanlık Camii’nde de yaşanması Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun kafasında soru işaretleri oluşturdu. Şapçı’da ve Harmanlık’ta ezan okuyan din görevlilerine polislerin, “Gümülcine Müftülüğünden belgeniz yok” diyerek 150 avro para cezası kestiği öğrenildi.

Batı Trakya Türk toplumu bu tür uygulamaların Yunan hükûmetinin kukla imamlarının baskısı sonucunda ortaya çıktığını düşünüyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum