Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in Hayatı Filme Aktarılıyor

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in mücadelesini ve hayatını konu alan filmin tanıtımı yayımlandı. Film, 5 Ocak 2024'te seyirciyle buluşacak.

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in Hayatı Filme Aktarılıyor
27 Temmuz 2023 - 17:44 - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 - 17:47

Batı Trakya'nın unutulmaz lideri, Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisinin kurucusu, Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ömrünü adayan Dr. Sadık Ahmet, vefatının 28. yıldönümünde rahmetle anılıyor. 
Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet kimdir?

SADIK AHMET PROJESİNDE ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

Şaibeli bir trafik kazası sonucunda henüz 48 yaşındayken hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet'in hayat hikayesi filme konu oldu. Dr. Sadık Ahmet'i Turgay Aydın isimli oyuncunun canlandıracağı filmin tanıtımı yayımlandı. Yapımcılığını MCG FİLM / M.Cüneyt Göz’ün, proje tasarım ve kreatif yapımcılığını Muhammet Usta ve Tan Doğan Muzır’ın, idari yapımcılığını ise Didem Gümüş’ün üstlendiği filmin yönetmen koltuğuna ise Hakan Yonat oturacak. 

Filmin senaristliğini üstlenen Mert Dikmen ise ailesiyle birlikte titiz bir çalışma neticesinde "Sadık Ahmet" filmini ortaya çıkardı. 

SADIK AHMET FİLMİ YOLDA - Batı Ekspres - Edirne'nin Haber Sitesi

FİLM, 5 OCAK 2024'TE VİZYONA GİRECEK

Ağustos ayında başlayacak olan filmin çekimleri Türkiye'de; İstanbul, Bursa, Edirne'de yapılacak. Batı Trakya'da ise Gümülcine'de çekilecek. Ayrıca, Yunanistan'ın başkenti Atina’da da çekimler yapılacak. Filmin, 5 Ocak 2024'te izleyiciyle buluşacağı öğrenildi. 

Dr. Sadık Ahmet'in hayatı film oluyor haberi. Son Dakika Yunanistan haber başlıkları ve gelişmeler - Edirne Son Haber

İlk yayın yeri:https://www.qha.com.tr/turk-dunyasi/dr-sadik-ahmet-in-hayati-film-oluyor-475694

Batı Trakya Türklerinin efsanevi lideri Dr. Sadık Ahmet anılıyor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum