Barzani bölgeyi ateş çemberine sokuyor. Türkmenler endişeli

Peşmerge başı Barzani, referandumla ilgili küstah bir çıkış yaparak "Silahlanmamıza engel oldular. Bağımsızlık tek çözüm yolu" dedi.

 Barzani bölgeyi ateş çemberine sokuyor. Türkmenler endişeli
01 Ağustos 2017 - 19:22 - Güncelleme: 01 Ağustos 2017 - 19:38

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Irak merkezi hükümeti ve Peşmerge Yönetimi arasındaki ilişkilerin "2003 öncesi" ve "sonrası" şeklinde iki süreçten oluştuğunu belirten Barzani, ikinci döneme ilişkin şunları söyledi:

"2003 sonrasında yaşanan süreçte Irak anayasasının hazırlanması ve uygulanmaya konulmasında bizler (Kürtler) önemli rol oynadık. Ancak sorulması gereken bir soru var: Bağdat bu anayasaya ne kadar bağlı kaldı? Ne anayasaya bağlı kalındı, ne de 140'ıncı madde uygulamaya konuldu ki, bu madde yerine getirilseydi belki birçok sorun bugün meydana gelmeyecekti. Peşmerge'nin silahlandırılması ve bütçesinin temin edilmesinin önü kesildi, bu anayasada var olan bir şeydi ve üzerinde de anlaşma sağlanmıştı. IŞİD Kürdistan'a saldırmaya başlayınca, çok büyük sorunlarla karşılaştık çünkü silahımız ve cephaneliğimiz yoktu. (Bağdat) Ne silah gönderdi ne de dışarıdan silah almamız imkan sağladı."

Kaynak: Yeniçağ gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum