Balta Dergi Ağustos Sayısı Okurlarıyla Buluştu

Ağustos ayında okurlarına yeniden, “Merhaba” diyen Balta Dergi, 6. sayısının kapağında meşhur tablosu Kaplumbağa Terbiyecisi’yle birlikte anılan Osman Hamdi Bey’e yer verdi.

Balta Dergi Ağustos Sayısı Okurlarıyla Buluştu
21 Ağustos 2019 - 00:24

Ağustos ayında okurlarına yeniden, “Merhaba” diyen Balta Dergi, 6. sayısının kapağında meşhur tablosu Kaplumbağa Terbiyecisi’yle birlikte anılan Osman Hamdi Bey’e yer verdi.

Ağustos sayısının dosyası şöyle;

Osmanlı’nın Batı’ya Dönen Yüzü: Osman Hamdi Bey – Mehmet Bağır

Elbet Aşktandır – Erhan Vural

Zonguldak Madencilik Tarihinin Türk Edebiyatına Yansımaları – Alper Şahin

Tespihteki Son Boncuk – Fatma Dicle Karabınar

Yapay Kalp – Derviş Bozkurt

Sarışın ve Mini Etekli Kız – Sema Koc

İzlerini Taşıyor Gittim Sandığım Tüm Diyarlar – Soner Ataibiş

Non-Lineer Dile Yolculuk – Tamer Sağcan

Toplumsal Düşünce ve Bireysel Düşünce – Metin Savaş

Kum Saatini Tıkayan 17 Kum Tanesi – Hale Beyza

Münacaat – Suat Çakıroğlu

Kaderde Olmayan Şiir – Metehan Tanyıldız

Çalar Saat - Elif Davarcı

Şahin Kızıltepe ile Söyleşi – Harun Bora Tunç

Tek Irk Aşktır – Rukiye Aydoğan

Çocukluk – Denizhan Gültekin

 

Sevgili Balta Dergi Okurları,

Sizlerle yeniden buluşma imkânı bulduğumuz Ağustos sayımızın kapağında Osman Hamdi Bey’e yer ayırdık. Mehmet Bağır’ın sunumuyla hazırlanan yazıda ünlü ressamın yalnızca ressam olmakla kalmayıp farklı meziyetlere sahip olduğunu göreceksiniz. Bu ayki röportajımızı ise tiyatro üzerine önemli mesajlar içeren bir sohbet eşliğinde Şahin Kızıltepe’yle gerçekleştirdik. Bizlere vakit ayırdığı için kendisine tekrar teşekkür ederiz.

Elif Davarcı, Fatma Dicle Karabınar, Hale Beyza, Derviş Bozkurt, Sema Koç ve Denizhan Gültekin sayımızda öyküleriyle yer aldılar. Metehan Tanyıldız, Soner Ataibiş, Suat Çakıroğlu, Rukiye Aydoğan ve Erhan Vural ise şiirlerini paylaştılar. Alper Şahin, Zonguldak Madencilik Tarihinin Türk Edebiyatındaki Yansımaları adlı makalesi; Tamer Sağcan, Non-Lineer Dile Yolculuk ve Metin Savaş Toplumsal ve Bireysel Düşünce adlı incelemeleriyle Ağustos sayımızda yer alan diğer isimlerdi.

Bu ayki merhabamıza son vermeden evvel geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, cumhuriyetimizin yetiştirdiği önemli şairlerden Küçük İskender’i anıyor ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Son zamanlarda herkesin dilinde dolaşan edebiyat faciası kitabın adını ve yazarını ise burada anmayı düşünmüyoruz. Lütfen siz de yerli yersiz telaffuz etmeyiniz. Her zaman ve her yerde, her şeyin üzerine koyduğumuz edebiyatı korumaya Balta Dergi nezdinde devam edeceğiz.

Şimdi

#BaltaÇevrilecek

https://www.baltadergi.com/dergi/balta-dergi-agustos-sayisi-okurlariyla-bulustu/?fbclid=IwAR0rZdjbuIcxUHaZdLK-byEq8rzExOEeAtswSPcdj07bgsVb28ZYJEozL8M

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum