AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: ERMENİSTAN, DEVLET SINIRINDAKİ ATEŞKESİ DE İHLAL ETTİ

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: ERMENİSTAN, DEVLET SINIRINDAKİ ATEŞKESİ DE İHLAL ETTİ
18 Ekim 2020 - 14:00

Ermenistan “geçici insani ateşkes” adı altında yapılan karşılıklı kabule rağmen bir kez daha ateşkesi ihlal ediyor.

Azerbaycan’la Ermenistan arasında yeni geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen Ermenistan ordusu bir kez daha ateşkes ihlalini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı cephedeki son duruma ilişkin “Ermenistan, devlet sınırındaki ateşkesi de ihlal etti” başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından bugün yapılan son açıklamaya göre Ermenistan, yeni ateşkes ilanının üzerinden 24 saat geçmeden ayrıca Azerbaycan ile devlet sınırındaki durumu daha da kötüleştirmeye çalıştı. 18 Ekim 2020’de 00.05 – 04.00 saatleri arasında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan Ordusu’nun Chambarak bölgesi, Gedebey bölgesi ve Berd bölgesi, Tovuz bölgesi yönündeki mevzilerine ateş açtı.

Azerbaycan ordusunun cephede sağladığı avantaj üstünlüğü ve kararlı ilerleyişi sürüyor.

ERMENİSTAN ATEŞKESİ İHLAL EDEREK SİVİLLERİ KATLETTİ
Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova’da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı “ateşkes” kararı almıştı.
Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.
15 Ekim’de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralı kurtulmuştu.
Ermenistan, 17 Ekim’de Gence’ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50’nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.
ERMENİSTAN İLE 2. ATEŞKES 2. İHLAL
Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkes ilan edildi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından 17 Ekim’de yapılan açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanı ülkeleri ABD, Rusya ve Fransa devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği bildirilen geçici ateşkes kararı, yerel saatle 00.00’dan itibaren uygulamaya girdi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum