ALMATI'DA DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA EDİLDİ

ALMATI'DA DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA EDİLDİ
04 Ocak 2020 - 19:28

Kazakistan’ın Almatı şehrinde, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik baskı ve insan hakları ihlallerinin göstergesi olan toplama kamplarında esaret altında olanlar için dua okundu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Dünya Türk Halkları Asamblesinden Karlin Mahbirov, “Almatı’da ‘Atajurt İnsan Hakları Merkezi aktivistleri ve Türk halklarının temsilcileri, Doğu Türkistan’da esir tutulanlar için dua okudular. Merkezin en önemli gücü, SSCB’nin dağılmasından sonra hükumet programı çerçevesinde tarihi vatanlarına geri dönen etnik Kazaklardır. Tamamen onların sayesinde uluslararası toplum, milyonlarca Uygur’un yanında Kazak, Kırgız, Özbek ve Tatar kökenli kişilerin toplama kamplarında olduğunu öğrendi.” ifadeleri ile etkinliği duyurdu.

Etkinliğe, Almatı’daki bilim adamları, siyaset bilimciler, insan hakları savunucuları ve kamu kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Ayrıca, etkinlikte, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında tutulan insanların sesini duyuran ve bir süredir ev hapsinde olan eski Atajurt İnsan Hakları Merkezi Başkanı Serikjan Bilaş da yer aldı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/almati-da-dogu-turkistan-icin-dua-edildi/139701/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum