AKÇAĞ EFSANESİ DEVAM ETMELİ / Prof. Dr. Nurullah Çetin

AKÇAĞ EFSANESİ DEVAM ETMELİ / Prof. Dr. Nurullah Çetin
30 Ocak 2020 - 13:42

AKÇAĞ EFSANESİ DEVAM ETMELİ
 

Türk kitap yayıncılığının efsane ismi Akçağ Yayınevi'nin kurucusu ve sahibi Ahmet Hikmet ÜNALMIŞ Bey bugün (30.01.2020) Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Allah rahmet eyleye. Gazete ve televizyonların haber yapması, devlet erkânının cenazesine ilgi göstermesi gereken millî bir kahramandı. Bana göre Türk milletine en büyük hizmeti verenlerden biriydi.

Fotoğraf açıklaması yok.

Akçağ Yayınevi özellikle Türk kültürü, edebiyatı, tarihi ve İslam adına çok büyük hizmetler yaptı. Birçok üniversitenin ve bakanlığın yapamayacağı işler yaptı. Binlerce kitap yayınladı. Hepsi de Türk milletini dinî ve millî değerler doğrultusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme amacı taşıyan faydalı yayınlardı.

Bugün özellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Tük Tarihi ve İlahiyat öğrencisi ve öğretmenlerinin neredeyse tamamının kütüphanesinde onun yayınları vardır.

Kendisiyle uzun zamandan beridir çalışma imkânım oldu. Bölüm yazarı olduğum ortak kitapların dışında 25 kitabımı yayınladı. Benim yayımcılarımdan biriydi. Hatta en önemlisiydi. Çünkü yaptığımız sözleşmelere uymaya titizlik gösteren, hak hukuk bilen biriydi. Birçok yayıneviyle çalıştım ama açık söyleyeyim, en dürüstü o çıktı. Beni hiç aldatmadı, kandırmadı, hakkımı yemedi, yükümlülüğü ne ise zamanında yerine getirdi. Bir kuruş hak yememek için ne kadar hassasiyet gösterdiğine bizzat şahit olmuşumdur.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

Ayrıca kitap yayınlayacağı ve kendisine kitap dosyası geldiği zaman bu kitapların içeriğinin İslam’a aykırı olup olmadığını, Türk millî değerlerine, Türk milletine ve devletine zararlı olup olmadığını araştırır, soruşturur ve faydalı ise yayınlardı. Dindar bir Türk milliyetçisi idi.

Oğulları Nafiz ve Oğuz Beylerin babalarının kendilerine bıraktığı bu büyük ve kutlu mirası, kitap yayıncılığı sevdasını, erdemini, ahlakını, dinî ve millî değerler hassasiyetini geliştirerek koruyacaklarını umuyor, kendilerine baş sağlığı diliyorum.

Prof. Dr. Nurullah Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum