Abdullah Buksur: ABD'NİN DÜŞMAN ÜLKE YAPTIRIMLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Abdullah Buksur: ABD'NİN DÜŞMAN ÜLKE YAPTIRIMLARI NE ANLAMA GELİYOR?
16 Aralık 2020 - 19:44

Kalbimiz Türkiye merkezli Türk Milletinin büyük ailesinde olurken; gözümüz bütün dünyada, akıl ve bilincimizle, olup bitenleri taramalıyız. Ancak o zaman ötelerin ötesine, Kızılelmaya yürüyebiliriz.
Olup bitenlere baktığımızda, Ülkemizin kendi güvenliğini üretemeyen, emir alan, yüksek teknoloji üretemeyen, enerji bağımsızlığını elde edememiş, bir ülke olmamızı istiyorlar.
Hem de bütün bunları üretici 7 ülkeden biri olmamıza rağmen vermedikleri, verirlerse onların kontrolün olacak, F35 Uçağını vermeyerek yapmak istiyorlar.
Başka ne var? ABD bizim ekonomizi dolar üzerinden manuple etmekle tehdit edebilirler.
Türkiyeyi hala kendisine göbeğinden bağlı olmasını isteyen ABD, müttefiklik hukunu yok sayan bu tavrı ile, meselenin S400 den öte anlamlar taşıyor.
Suriye de, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile ilişkiler de bize uygulanan KATSA yaptırımları girereken, GKR yönetimine silah ambargosunu kaldırıyor, Libya politikasında ve Akdeniz de politik projeksiyonumuz uyuşmuyor.
Meseleyi daha doğru anlamamız için ABD nin Katsa yaptırımları ilk uguladığı ülke Çin. Neden uyguluyor? Rus Federasyonu roketlerini kullandı diye. İran ise yıllardan beri ambargolarla yaşıyor.
Özetle bu süreç ülkemiz için bir bağımsızlık mücadelesidir. Bu istiklal ve istikbal mücadelesin de Bir olmaya İri olmaya Diri olmaya davet ediyoruz.
Bu davete icabet etmeyenler bilmelidir ki, Ülkemize karşı, bu operasyonel süreci icra edenler, insanımızı çöplükte bizi eşitlemek isteyenlerdir. Bir ve birlik olmayanlar, bunu yapanların ekmeğine yağ sürer.
ABD ve AB nin Türkiye ye karşı yaptırım tavrı, biz patronuz anlayışlarının dışa vurumudur.
Süreç Türk Milleti tam bağımsız olma mücadelesidir.
Ülkemizin geleceği için; Tarihin yeni bir kavşağında; Herkes konumunu ona göre belirlemeli. Cemil Meriç’in ifadesiyle; “Bu ülkede Vatan sever ile Vatan hainleri vardır”.

Abdullah Buksur

KAFKASSAM – Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi
https://kafkassam.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum