ABD için en tehlikeli ülke Türkiye!

ABD Başkanı Donald Trump'ın akıl hocası olarak bilinen eski Baş Stratejist Steve Bannon, 'Türkiye'nin ABD için en büyük tehlike' olduğunu öne sürdü

ABD için en tehlikeli ülke Türkiye!
02 Mart 2018 - 19:29

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevinden azledilen eski Baş Stratejisti Steve Bannon, Londra merkezli Şarku'l Avsat gazetesine verdiği röportajda, 'Türkiye'nin İran’dan; Katar'ın ise Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden (KDHC) daha tehlikeli olduğunu' öne sürdü.

'EN TEHLİKELİ ÜLKE TÜRKİYE'

Röportajında, “ABD için en büyük tehlike Türkiye’dir” ve “Türkiye, komşusu İran kadar tehlikeli değil, ondan daha tehlikelidir” ifadelerini kullanan Bannon, bu düşünceye yürekten inandığını belirterek şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de gerçekte neler olup bittiğinin farkında değiliz. Bu, zamanımı ve vaktimi alacak öncelikli konu olacak.”

KDHC'YE YÖNELİK ASKERİ ÇÖZÜM YOK

Öte yandan, daha önce ABD'nin KDHC politikasına ilişkin olarak, “ABD’nin müzakere masasında gerçekten bir askeri seçenek yok. Çünkü, KDHC'ye yönelik herhangi bir ABD askeri saldırısının ilk 30 dakikasında Seul’de 10 milyon insan hayatını kaybedebilir” diyen Bannon, “KDHC krizine karşı hiçbir askeri çözüm bulunmuyor” diyerek tavrını sürdürdü. Bu sözler daha önce Bannon'ın görevinden alınmasına sebep olmuştu.

'KATAR KUŞATILMALI'

Savaş yanlısı tutumuyla bilinen Bannon, bazı Arap ülkeleri tarafından Katar'a yönelik uygulanan tecrit ve yalnızlaştırma politikalarına ilişkin olarak da, “Trump’a Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Suudi Arabistan’ı Katar aleyhinde harekete geçirdiği için teşekkür ediyorum. Boykot, ABD Başkanı’nın Suudi Arabistan’ı ziyaretinden çok kısa bir süre sonra başladı” dedi.

Bannon, Başkan Trump’ın, kısa bir süre önce anlaşmazlığa karşı arabuluculuk yapmak istediğini belirtmesine rağmen, Suudi Arabistan’ın duruşunu desteklediğini belirtti. Bannon, “Katar, Kuzey Kore’den daha az tehlikeli değil” dedi.

ÇİN KONUSUNDA DA ŞAŞIRTMADI

Reklamdan sonra devam ediyor 

 

Bannon ayrıca, Çin'e yönelik düşmanca politikalar izlenmesinde ısrar eden tutumunu da sürdürdü. “Çin ile tekrardan görüşerek küçük bir hata yapmıyoruz aksine büyük bir strateji hatası yapıyoruz” diyen Bannon, “Eğer Çin Başkanı tarafından yapılan son konuşmayı dinlersen, Çin’in ABD ile nasıl süper bir güç haline gelebileceği ile ilgili olmadığını, hegemonyayı nasıl elde edecekleri ile ilgili olduğunu anlarsın” dedi.

Oysa 24 Ekim'deki, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Ulusal Kongresi'nde sunulan raporda, Çin'in gelişme seviyesi ne olursa olsun asla hegemonya peşinde koşmayacağına dikkat çekilmişti.

ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping tarafından Kongre'ye sunulan raporda, 'Çin'in, dünyanın diğer ülkelerinde halkların kendi gelişme yolunu seçme hakkına saygı göstereceği; uluslararası eşitlik ve adaleti koruyacağı; kendi iradesini başkalarına dayatma ve diğer ülkelerin içişlerine karışma girişimlerine karşı çıkmaya devam edeceği' belirtildi.

STEVE BANNON KİMDİR?

Aydınlık yazarı Hüseyin Vodinalı 13 Ağustos tarihli köşe yazısında, siyaset sahnesine Breitbart News isimli 'aşırı sağ ve muhalif' İnternet sitesini kurarak giren 1953 doğumlu Bannon'ın, kendisini 'alternatif sağ've 'anti establishment' yani müesses nizam karşıtı olarak tanımladığını yazmıştı.

Vodinalı'ya göre, Bannon’ın en önemli özelliği, bir zamanlar ABD’ye başkan olması ihtimaline bile gülünüp geçilen Donald Trump’ın en güvendiği adamı olması.

29 şubat 2018 Aydınlık gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum