ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin'in toplama kampı mağduru Uygur Türkleriyle buluştu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerini ve diğer etnik azınlıkları zorla tuttuğu toplama kamplarından kurtulan kişilerle bir araya geldi. Görüşmenin amacının, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin insanlığa karşı suçlarına ve Uygur soykırımına son vermesi çağrısını yinelemek” olduğu vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin'in toplama kampı mağduru Uygur Türkleriyle buluştu
08 Temmuz 2021 - 11:34

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskı ve asimilasyon aracı toplama kamplarından kurtulan Uygur Türkleri ve diğer kamp mağduru yakınlarıyla görüştü. Blinken, Çinli yetkililerin “yeniden eğitim” adını verdiği gözaltı kamplarında bir süre tutulan yedi Uygur Türkü ve halen kamplarda tutulan bazı kişilerin yakınları ile buluşarak, onlardan bilgi aldı.

Blinken, gözaltı kamplarından kurtulan Uygur Türkleri ile görüştü

“AMAÇ, ÇİN’İN UYGUR SOYKIRIMINA SON VERMESİ ÇAĞRISINI YİNELEMEK”

BBC’nin bugün aktardığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, buluşmanın amacının, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin insanlığa karşı suçlarına ve Uygur soykırımına son vermesi çağrısını yinelemek” olduğunu ifade etti.
ABD’nin Çin politikasında insan hakları gündeminin ilk sırada yer almaya devam edeceğini belirten Bakanlık Sözcüsü Price, “Bu zulme karşı cesaretle sesini yükselten herkesi desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
07 Temmuz 2021, 15:40

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum