Türkiye, Ukrayna ve Gürcistan ortak yapımı "Son Kale Hacıbey", İstanbul Film Festivalinde ödül aldı

Türkiye, Ukrayna ve Gürcistan ortak yapımı “Son Kale Hacıbey” filmi, 40. İstanbul Film Festivalinde en iyi film ödülü aldı. Ukrayna’nın Odesa kentinde çekilen filmde, 18. yüzyılda Türk-Rus Savaşı esnasında Kuzey Karadeniz’de Osmanlı’nın son kalesi olan Hacıbey Kalesi’nde yaşanan savaşı ve bir aşk hikayesini anlatıyor.

Türkiye, Ukrayna ve Gürcistan ortak yapımı "Son Kale Hacıbey", İstanbul Film Festivalinde ödül aldı
08 Temmuz 2021 - 11:31

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ukrayna-Türk-Gürcistan yapımı “Son Kale Hacıbey” filminin 40. İstanbul Film Festivalinde En İyi Film Ödülüne layık görüldüğünü duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Başkonsolosluk, “40. İstanbul Film Festivalinde, Ukrayna-Türkiye-Gürcistan ortak yapımı ‘Son Kale: Hacıbey’ filminin, en iyi film seçilmesi nedeniyle emeği geçen herkesi tebrik eder, yeni başarılar dileriz!” ifadelerini kullandı.

SON KALE HACIBEY FİLMİ

Film, 18. yüzyılda Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Osmanlı Devleti’nin Kuzey Karadeniz kıyısındaki son kalesi olan Hacıbey Kalesi’nde bir savaş ve aşk hikayesini anlatıyor. Hacıbey Kalesi’ne yapılan kuşatmaya odaklanan filmde, kuşatma sırasında esir alınan Ahmet Paşa ve kızı Fatıma’nın kurtulmak için verdiği mücadele konu ediliyor.

Yönetmenliği Konstantin Konovalov’un yaptığı film Ukrayna’nın Odesa şehrinde çekildi. Ukrayna Kültür Bakanlığının da destek verdiği filmde  Türk ve Ukraynalı oyuncular rol aldı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Anife Bilal
07 Temmuz 2021, 20:13

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum