3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK BAYRAMI KUTLANDI

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ ŞÖLENİ KUTLANDI

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK BAYRAMI KUTLANDI
04 Mayıs 2019 - 12:10

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ ŞÖLENİ

            Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “3 Mayıs Türkçülük Günü Şöleni” Atatürk Kentpark’ta gerçekleştirildi.

            3 Mayıs 2019 Cuma günü saat 16.00’da başlayan şölene saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’mızın söylenmesiyle başlandı.

Sunumunu Şeyma Yalçın’ın gerçekleştirdiği program, Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber’in konuşmasıyla başladı. Ferhat Berber, günün önemine dikkat çekerek, şölenin hazırlanmasına destek veren Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün’e, organizasyonda büyük emeği olan Orhan Haşim Elmalı’ya ve gençlerimize çok teşekkür etti. Berber, gelecek yıllarda da bu etkinliği devam ettirmek arzusunda olduklarını söyledi.

3 Mayıs’ın anlam ve önemini, 1944 yılında 3 Mayıs’a gelinen süreci ve yaşanılan olayları ise; yönetim kurulu üyemiz Orhan Haşim Elmalı ile MCBÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya Kemal Taştan anlattı.

Manisa Büyükşehir Mehter Takımı millî marşlarımızdan, Türk Dünyası Müziği ekibi de Türk devletlerinin musikilerinden örnekler icra etti. Halk oyunları ekibinin gösterisi ise dikkatle izlendi.

İlgi gören bir başka etkinlik ise ok atma alanı oldu. Gelen misafirler burada ok atmayı denediler.

MCBÜ yönetici ve öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve halkın katılımıyla gerçekleşen şölende misafirlere pilav ve ayran ikram edildi.

Şölen sonunda konuşmacılara ve bu etkinliğin hazırlanmasında katkı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen gelen Ersoy Aslan’a plâketler takdim edildi.

 

TÜRKOCAKLARI ŞEHZADELER ŞUBESİ

3.5.2019

Hüseyin Tunçay'ın haberi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum