TÜRKİYE İLE KAZAKİSTAN ARASINDA UZAY ALANINDA İŞBİRLİĞİ!

TÜRKİYE İLE KAZAKİSTAN ARASINDA UZAY ALANINDA İŞBİRLİĞİ!
14 Kasım 2019 - 17:43

Kazakistan ile Türkiye arasında uzaycılık alanında işbirliğinin geliştirilmesi konuları kapsamında uydu yapımı, uyduları Baykonur Uzay Üssünden fırlatma, uzayla ilgili komponentlerin üretimi ve diğer konularda iş birliği yapma konusunda anlaşıldı.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzay alanında iş birliklerinde önceliği kardeş ülkelere verdiklerini açıkladı.
Yıldırım, “Kazakistan’da Uzay Günleri: Baykonur, dünya uzaycılığının beşiği” temalı uluslararası foruma katılmak üzere geldiği Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da, Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Uzay Sanayisi Bakanı Askar Jumagaliyev ile biraraya geldi.

Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Türkiye Uzay Ajansıyla işbirliği yapmak isteyen çok ülke var. Ama bizim önceliğimiz kardeş ülkeleri tercih etmek. Kardeş ülkelerden başlayarak bu iş birlikleri yapmak istiyoruz. Onun için de önceliği Kazakistan’a verdik.” diye konuştu.

“İŞ BİRLİKLERİNE KARDEŞ ÜLKELERDEN BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, “Türkiye Uzay Ajansıyla işbirliği yapmak isteyen çok ülke var. Ama bizim önceliğimiz kardeş ülkeleri tercih etmek. Kardeş ülkelerden başlayarak bu iş birlikleri yapmak istiyoruz. Onun için de önceliği Kazakistan’a verdik.” dedi.

Ayrıca Yıldırım Kazakistan’ın uzay konusundaki birikimine dikkat çekerek, “Kazakistan’ın uzay konusunda ciddi bir birikimi var. Baykonur uzay üssü Kazakistan sınırlarında olduğu için orada çalışan Kazakistan vatandaşları tecrübe kazandı. Önümüzdeki günlerde tekrar Kazakistan’a geleceğim Baykonur’u ziyaret edeceğim.” ifadesinde bulundu.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/turkiye-ile-kazakistan-arasinda-uzay-alaninda-isbirligi/115307/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum