Türkiye dünyanın lojistik üssü oluyor

Türkiye dünyanın lojistik üssü oluyor... Türkiye, Çin’den İngiltere’ye uzanan demiryolu projesi kapsamında, 21 lojistik merkez kuruyor. Dokuzu tamamlanan merkezler, günlük 2 milyar dolarlık mal akışının üssü olacak.

Türkiye dünyanın lojistik üssü oluyor
09 Temmuz 2019 - 20:29
Asya ve Avrupa arasında yeniden canlandırılmaya çalışılan Modern İpek Yolu'nun kavşak noktasında yer alan Türkiye, 2 trilyon dolarlık ticaret akışını kontrol edebilmek için lojistik merkez çalışmalarını hızlandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bu kapsamda yapımı planlanan 21 lojistik merkezin dokuzu işletmeye açıldı. Mersin ve Konya Kayacık lojistik merkezlerini de tamamladık. Kars lojistik merkezinin yapımı devam ediyor. Sekizinin ise ihale, proje ve kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
 
Bakan Turhan, 'Bir Kuşak Bir Yol Projesi' kapsamında çalışmaları süren Modern İpek Yolu ile ilgili son durumu anlattı. Asya ve Avrupa arasında, doğu-batı güzergâhında, kuzey, güney ve orta koridor olmak üzere üç ana koridor bulunduğuna dikkat çeken Turhan, "Orta koridor olarak adlandırılan ve Çin'den başlayarak Orta Asya ve Hazar bölgesini ülkemiz üzerinden Avrupa'ya bağlayacak hat, tarihi İpek Yolu'nun bir devamı olarak büyük öneme sahip" dedi.
GÜNLÜK 2 MİLYAR DOLARI GEÇER
Türkiye'nin ulaştırma politikalarının temel ekseninin Çin'den Londra'ya kesintisiz bir taşımacılık hattı sağlamak üzere şekillendiğini ifade eden Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı da Çin'den ve Orta Asya'dan ülkemize ulaşan tüm yolları birleştiren bir altyapı olarak çok büyük önem taşıyor" dedi. Bakü'den Kars'a uzanan bir demiryolu hattının, Hazar geçişli orta koridorun önemli bir parçası olduğunu belirten Turhan, "Çin ve Avrupa arasındaki ticaret bugün günde 1.5 milyar dolara ulaştı. Bunun 5-6 yıl içinde günde 2 milyar doları geçmesi bekleniyor" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum