TÜRK DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ TAMAMLANDI

TÜRK DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ TAMAMLANDI
07 Kasım 2019 - 22:14

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi koordinatörlüğünde İstanbul’da düzenlenen “17. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” sona erdi.

2003 yılından itibaren aralıksız her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye farklı ülkelerden başta akademisyenler olmak üzere iş adamları, devlet adamları, basın mensupları, STK yöneticileri, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

 

Koordinatörlüğünü SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın yaptığı kongreye Finlandiya, Macaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Rusya, Moldova (Gagavuzeli), Kırım, Cezayir, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkelerden çok sayıda katılım oldu. Kongreye Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yanı sıra Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ile SAÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Kongre Sekreteri Doç. Dr. Köksal Şahin de katıldı.

25 paydaştan 8’i Türkiye dışından olmak üzere 18’ini üniversitelerin oluşturduğu kongrede Türk Dünyası’nın her yanından 200 civarında katılımcı yer aldı. Kongrede 10 çağrılı konuşmacı, düzenlenen iki özel oturumda konuştular. İki gün boyunca 42 tanesi yurt dışından 88 tanesi ülke içinden olmak üzere düzenlenen paralel oturumlarda toplam 130 adet bildiri sunuldu. Kongrenin Türk Dünyasında akademi, sosyal, ekonomi ve eğitim alanında işbirliğini hedefleyen uluslararası bilimsel bir toplantı olma özelliğini sürdürdüğü görüldü.

TÜRK DEVLETLERİ BİRBİRLERİNİ KEŞFETMELİ

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında Türk devletlerinin birbirlerini keşfetmesi ve etkileşim içinde bulunmasının önemini vurguladı. Rektör Savaşan, “Ülkemizdeki üniversiteler, Batı’daki üniversitelerle iş birliği yapmak konusunda daha istekli, fakat o durumda da alıcı konumdan daha çok verici durumda oluyorlar. Bu yüzden bizim birbirimizi keşfetmemiz önem taşıyor. Bu tip kongreler de bizim bu bağlantıları kurmamız için büyük öneme sahip. Üniversite olarak özellikle lisansüstü iş birlikleri konusunda atılım yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/turk-dunyasi-sosyal-bilimler-kongresi-tamamlandi/112103/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum