DEĞİŞİM VE GELİŞİM - Mustafa Kızıklı

DEĞİŞİM VE GELİŞİM - Mustafa Kızıklı
18 Ağustos 2019 - 22:54 - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 - 23:04

DEĞİŞİM VE GELİŞİM


Değişim ve gelişim birbirine ön şartlı bağlı iki kavramdır. Her değişim gelişim olmayabilir. 
Bir elma çürür ve değişir bu gelişim değildir. Ancak bir elma ham iken olgunlaşarak değişir, işte bu gelişimdir. Fakat esas öz olan elmanın kendisidir.

 

Değişime karşı çıkmak bazen özü korumak gibi görünse de çoğu zaman statik kalmak, bayatlamak, ilerleyememek, olgunlaşamamaktır. Eğer değişim birilerin menfaatlerine ters düşüyorsa bu değişime karşı direnç çok daha şiddetli, bitme pahasına da olabilir.

 

Tıpkı şimdi olduğu gibi…


Oysa aklı başında olan herkesin kabul ettiği bir kural vardır ki; Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

O halde değişmek lazımdır ama bu değişim gelişimi de getirirse makbuldür.


Değişerek gelişmeye karşı çıkmak, ayakları havada kalmış, hamlığa razı olmuş, ancak mevcut düzene menfaatleri bağlı olanların karşı çıktığı anlayışın tezahürüdür.

 

Gelişim ve değişim kavramlarına tarihin her döneminde karşı çıkanlar, direnç gösterenler hep olmuştur. Ancak bir tanesi bile bu fikrinde, direncinde başarılı olamamıştır. Belirli bir süre değişime direnç gösterilse bile, hiç kimse bu dirence karşı çıkmasa bile, sadece zaman haklarından gelmiştir.

 

Ülkücü harekette paradigmaların değiştiğinin, kasaba tipi siyaset anlayışının bittiğinin farkında olmadan halen öze dönmek lazım filan gibi ayakları yere basmayan, kenarı köşesi belli olmayan, hangi özden bahsedildiğini belirtmeden, Dünyayı 40 sene önceki bakış açısıyla, doktrinle okumaya çalışan kavramları savunmak bizleri bir adım ileriye götürmeyeceği gibi bitirir.

 

Tabi değişerek gelişmekten kastımız, küresel baronların ve yerli işbirlikçilerin, üniter ve milli yapı karşıtı etnikçilik, neoliberallik, küreselcilik gibi, maske yaptıkları demokrasi şekerine bulayıp bizlere dayattığı fikir ve eylemleri kabullenmek değildir.

 

Doktrin bir hedefe ulaşmak için çizilen yol demektir. Bu yolda hedefi değiştirmeden, navigasyon cihazı gibi sürekli rotayı güncelleyemiyorsanız hedefe ulaşmanız zordur.

 

O halde önünde hiçbir setin dayanamadığı değişerek gelişmeye karşı çıkmak yerine, bunun bir şekilde olacağını kabul edip, değişimin çürüme yerine olgunlaşma ve gelişme yönünde olmasına gayret etmek akıllıca ve Ülkücü Hareketin, bağlantılı olarak Türk Milletinin, devletinin bekasına hizmet olacaktır.

 

Mustafa Kızıklı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum