Yok ettiğimiz şehirden mazide kalanlar

Yok ettiğimiz şehirden mazide kalanlar
01 Haziran 2021 - 19:13

Yok ettiğimiz şehirden mazide kalanlar

İstanbul'un Kuytu Köşeleri ile Narlıkapı'dan Yeşilköy'e, Boğaziçi kıyılarını da dolaşarak / okuyarak 'tarih içinde' bir şehir turu yapma fırsatı bulacaksınız. Her kuytu köşede Aydın Boysan'ın vazgeçilmez mekanları, dost sohbetleri ve anıları size rehberlik edecek.

* Boysan, "İstanbul'un Kuytu Köşeler" kitabında kendine özgü anlatımıyla kimi zaman neşelendirerek, kimi zaman düşünüdürerek, İstanbul'un kuytu köşelerini -gözdelikten kuytuluğa geçişteki acılarını da anlatıyor.

"Benim çocukluğumda, İstanbul'un her yeri kuytu idi." dedi ve anıları ile çıktı yola Aydın Boysan İstanbul'u yazarken... Onun gözüyle, yaşadıklarıyla, izlenimleriyle açıldı her kuytu köşesi İstanbul'un gözler önüne; Narlıkapı'dan Yeşilköy'e, tiyatrodan meyhaneye. Anılarımızın mekanlarını, geçmişimizden bize kalanları, her şeyi yok ettiğimizi düşünen Aydın Boysan bunun bir geçmişten kopuş ve "ruhsal intihar" olduğunu belirtiyor.

"Şehirleri, şehir köşelerini sözlerle anlatıp bitirmek yeterli olmuyor" diyor Aydın Boysan. Bu yüzden kitabını her biri ayrı güzel ve çekici olan fotoğraflarla süsleyerek okuyucuya farklı bir keyif yaşatıyor. Özellikle eski zamanlardan seçilen resimler günümüzde göremeyeceğimiz İstanbul'un farklı tadını gözler önüne seriyor, "İstanbul'un kuytu köşeleri"… Davutpaşa, Çamlıca ve Neutra, Kocamustafapaşa, Seviç Birahanesi, Yeşilköy Bamya Tarlası, Rumeli Hisarı, Eski Çarşılar, Taksim Gazinosu'nda, Türk Hamamı, Beşiktaş Balık... Bunlar sadece birkaçı anlatılanın. Sizin gördüğünüz İstanbul'dan daha farklı bir İstanbul'a doğru şehir turuna çıkacaksınız ve eski İstanbul'u duygularıyla, acılarıyla, hüzün ve mutluluğuyla, tüm güzelliğiyle Aydın Boysan sizin rehberiniz olacak.

(İstanbul'un Kuytu Köşeleri / Aydın Boysan / Yapı Kredi Yayınları - 2003)

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum