Mine Sultan Ünver'in yeni romanı: Sesin Efendisi; ITRİ

Mine Sultan Ünver'in yeni romanı: Sesin Efendisi; ITRİ

Mine Sultan Ünver'in yeni romanı: Sesin Efendisi; ITRİ
09 Ekim 2021 - 12:31 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 13:24

Sesin Efendisi; ITRİ

SESİN EFENDİSİ; ITRİ “Hayat zavallı ruhumu acılarla öptü ve benden karşılığında şarkılar istedi.”

“Mucize”, “İsrafil’in yeryüzündeki gölgesi” deniyor ona. Ama o, bir sanatkar olarak türlü acılar içinde kayboluyor ve yeniden var oluyor. Aydınlık-karanlık, iyi-kötü arasında derin bunalımlara giriyor. Bir yandan da, yeryüzünün en güzel müziğini yapacağına yemin ediyor.

Saray onu keşfedince, iktidar oyunlarının, sahteliklerin içine yuvarlanıyor. Acılı ruhu yardım dileniyor. Sanatta yüceldikçe kibir denilen hisle tanışıyor. Ve kibir zaman içinde tüm varlığını ele geçiriyor. Yüce bir sanatkar olarak yapayalnız kalıyor.

İstanbul ve imparatorluk karmakarışık. Canlar alınıyor, haysiyetler satılıyor. Gizin içinde giz, oyunun içinde oyun var. Hain sanılan dost, dost sanılan hain çıkıyor. Entrikaların ortasında kalan ise zamanın müzik dehası Buhurizade Mustafa Itri.

Peki Itrî’nin kaderi bu muydu? Nereye sürükleniyordu? Bir kadını müziğinden daha çok sevebilecek miydi? Dostu Selim Girayhan mı, karısı Fasıla mı, yoksa müzik miydi onun gerçek aşkı? Tamburuyla mı avunacaktı, yoksa bahçesinde yetiştirdiği çeşit çeşit çiçeklerle mi?

“Kader tesadüflerle örülür ve sır tesadüftedir.”

Mine Sultan Ünver’in kaleminden, müziğin esaretinde ve özgürlüğünde bir arayış hikayesi…
Not: Tanıtım bülteninden

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum