YAKUT ŞAMAN GABIŞEV, YİNE PSİKİYATRİ HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

YAKUT ŞAMAN GABIŞEV, YİNE PSİKİYATRİ HASTANESİNE GÖNDERİLDİ
13 Mayıs 2020 - 22:53

Rus çevik kuvvet polisi OMON timleri, “şeytan” olarak nitelendirdiği Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’i, Kremlin’den kovmak için iki defa Yakutistan’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya yürüme girişiminde bulunan Yakut Şaman Aleksandr Gabışev’in evine baskın düzenleyerek onu psikiyatri hastanesine götürdü.

İnsan hakları savunucusu Aleksey Pryanişnikov, Yakut şamanın evine yaklaşık 20 OMON görevlisinin baskın düzenlediğini bildirdi. Pryanişkinov, “Onu kelepçelediler ve ayakkabısız evden çıkarıp onu psikiyatri hastanesine götürdüler. Olay yerinde avukat vardı ama kolluk kuvvetleri buna aldırış etmedi.” diye kaydetti.

Gabışev’in alıkonulma sebebi şu an için bilinmiyor. İnsan hakları savunucuları, olaydan önce Gabışev’in evine kendini sağlık görevlisi olarak tanıtan kişilerin geldiğini ve ondan koronavirüs testi için numune vermesini istediğini bildirdi. Baskın sonucunda şamanla birlikte iki destekçisinin de alıkonulduğu belirtildi.

YAKUT ŞAMAN GABIŞEV 

Yakut Şaman Aleksandr Gabışev 2019 yılın ilkbaharında “Putin’in kötü ruhunu Kremlin’den kovmak için” yürüyerek Yakutistan’dan Moskova’ya yola çıkmıştı. 19 Eylül 2019’da özel timlerin Rusya’ya bağlı Buryat Cumhuriyeti ve İrkutsk bölgesi sınırında düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alınmıştı. Gabışev’e karşı “aşırıcılığa davet etme” çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı. Kremlin kontrolündeki Yakutsk yetkilileri, Şamanın deli olduğunu öne sürüp kendisini psikiyatri servisine kapatmıştı. Ancak Şaman Gabışev, tüm baskılara rağmen yürüyüşünü yeniden düzenleyeceğini duyurmuştu. Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Gabışev’i vicdan mahkumu olarak tanıdı.

Kaynak: https://qha.com.tr/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum