Yağmur Bircan Yazdı: Sağlıklı Bir Hayat

Önceden hayatınızdaki en önemli şey nedir diye sorsak ilk önce sağlık diyen çok az kişi çıkardı. Ama şimdi özellikle bu dönemde tek cevabımız sağlık olur .

Yağmur Bircan Yazdı: Sağlıklı Bir Hayat
15 Kasım 2020 - 11:11
Sağlıklı Bir Hayat
 
Önceden hayatınızdaki en önemli şey nedir diye sorsak ilk önce sağlık diyen çok az kişi çıkardı. Ama şimdi özellikle bu dönemde tek cevabımız sağlık olur .
Sağlığımızın değerini tehlikede olunca daha iyi anladık.
Önceden soğuk havalarda dışarı çıkıp bana bir şey olmaz diyenler, şimdi maskesini çıkarmıyor ve dışarı çıkmaya korkuyor.
Eğer sağlığımız yerinde olmazsa çoğu şeyi yapamayız. Sürekli hastalıklarla savaşır, kendimizi hep halsiz hissederiz. İşte tam o sırada hiçbir şey yapacak gücümüz olmadığında sağlığın önemini anlarız .
Sağlıklı olup olmamak bizim elimizdedir. Bu dediğim tabii ki doğuştan gelen bir hastalığı olmayanlara. Eğer siz de “ben hasta olmam”, “bana bir şey olmaz” diyenlerdenseniz bu düşünceden vazgeçin .
Sağlığına dikkat etmeyen, kendini korumayan herkes hasta olur. Kendinizi koruyun derken neyden bahsettiğimi biraz daha açıklayayım . Sağlıklı olmak için yapacağımız en temel ve en önemli husus dengeli beslenme ve uyku düzeni... Dengeli beslenmeden kastım sürekli yemek yiyen değil. Dengeli beslenmede en önemli şey sabahları iyi bir kahvaltı yapmak . Kahvaltı bize enerji verir, gün boyu zinde tutar. O aynı zamanda her gün meyve yemek ve su içmek sağlığımız için çok önemlidir. Sağlığımız için uyku düzenine de dikkat etmeliyiz. Her gün aynı saatlerde yatıp aynı saatte kalkarsak vücut direncimiz için de etkili olacaktır. Ve son olarak spor... Spor bizi daha çok güçlendirir. Ağır sporlar yapmasanız bile her gün yürüyüş yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.
Corona virüs dönemlerinde bağışıklığımız çok daha önemli. Her gün meyve yememiz bizi virüse karşı daha da koruyacaktır. Tabii ki bu virüsün sadece meyve yiyerek atlatamayız. Önceki yazılarımda da söylediğim gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyunmadığı sürece kendimizi korumamız da zorlaşacaktır.
Hayatımızda her şeyin başının sağlık olduğunu unutmamalıyız. İsterse birisi çok zengin olsun her istediği elinin altında olsun fakat sağlığı yerinde olmadığı sürece bunların hiçbir önemi olmaz. İşte bu yüzden kendinizi koruyun ve sağlığınıza dikkat edin. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz.
Yağmur Bircan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum