Yağmur Bircan Yazdı: Hayvanlar ve insanlar

“İnsanın gerçek yüzünü görebilenlerin birer hayvansever olması kaçınılmaz.”(Arthur Schopenhauer)

Yağmur Bircan Yazdı: Hayvanlar ve insanlar
24 Nisan 2021 - 19:17 - Güncelleme: 25 Nisan 2021 - 00:01

Hayvanlar ve İnsanlar

“İnsanın gerçek yüzünü görebilenlerin birer hayvansever olması kaçınılmaz.”(Arthur Schopenhauer)
  Konumuz yine canlılar ama bu sefer insanlar değil hayvanlar . Daha doğrusu hayvanları koruyamayan insanlar yani bizleriz .
  Sosyal medyada hemen hemen her gün bir hayvanın şiddete uğradığını görüyoruz . İnsanlara şiddet uygulayan kişiler yetmiyor birde hayvanlara uygulayanlar var etrafta . Ne yazık ki bunun sonu da gelmiyor . Hayvanların önemini ne zaman anlayacaklar hiç bilmiyorum. Belki de dünyadaki en zararsız , en masum canlılar hayvanlar iken bazı taş kalpli insanlar onlara zarar veriyor . Sevmeyebilirsiniz , korkabilirsiniz ama şiddet uygulayamazsınız .
Bu koronavirüs süreci içinde dikkat ettiğim olaylardan birisi de bu . Evlerinizde kalın , insanlarla fazla görüşmeyin denildikten sonra çoğu insan hayvan sahiplenmeye başladı . Kimi görsem elinde bir köpek , kedi .
Bu virüsün insanlığa kazandırdığı tek güzel şey hayvan sevgisi oldu . Keşke bunu da herkes kazanabilseydi. Olur olmadık ,gereksiz sinirinizi hiç bir günahı olmayan canlılardan çıkarmayın . Bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz anlayamıyorum fakat hayvanlara zarar verenlerin olduğu kadar çok seven insanlarda var ve bu kişiler artık hayvanları nasıl koruyacağını bilemiyor .
Sosyal medyanın bir haftadır gündemi olan bir konu var ; Save Ralph .
Ralph isimli tavşanın öncelikle gündelik hayatını göstererek başlıyor ve daha sonra işine giden tavşan dünyada denek olarak çalıştığı laboratuvara götürülüyor ve orada üzerinde kimyasallar kullanılarak zarar veriliyor . Bunların hepsi de sırf güzel görünmek için tonlarca makyaj malzemesi kullanan insanlar için . Siz boşa malzeme harcayın diye tavşanlar ölmek zorunda değil .
Yine sosyal medyada görüp araştırdığım hayvanlarla ilgili çok üzücü bir bilgi edindim . Bir sanatçı sadece bir kere giyip , güzel görünmek istediği için 55 gümüş tilki ‘ nin öldürülüp yapıldığı kürkü alıp gitmiş . Gerçekten çok acı bir durum . Bunu gördükten sonra başka kürklerin yapımına baktım ve bu bilgiyle karşılaştım ;
“ Bir kürk palto için 15-20 köpek ya da 20-30 evcil kedi öldürülüyor . “
Çok kötü değil mi ?
Ve bunu bilmesine rağmen hala kürk giyenler var . Unutmayın kürkler hayvanların üzerinde güzel , sizin üzerinizde değil .

O kadar acımasız insanlar var ki onlar yerine ben utanıyorum . Sopayla , demirle ellerine ne geçerse hayvanlara onlarla vuruyorlar , tekme atıyorlar . Hayvanların ağlama sesi kadar kötü ne var bu dünyada başka ? Bu sesleri duyup şiddet uygulamaya devam eden insan demeye çekindiğim kişiler var . Umarım bir gün böylelerinin bi sonu gelir .

Yağmur Bircan


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum