Uygurları kısırlaştıran Çin'den skandal itiraf ve savunma: Kadınları özgürleştiriyoruz...

Uygurları kısırlaştıran Çin'den skandal itiraf ve savunma: Kadınları özgürleştiriyoruz...
08 Ocak 2021 - 19:45

Çin hükumeti, üremenin önüne geçmeyi bahane göstererek, Uygur Türklerini kısırlaştırdıklarını resmi olarak itiraf etti. Doğu Türkistan’daki Uygur Türkü kadınların, doğurganlığını azaltan yöntemler uyguladığının ortaya çıkmasının ardından, Çinli yetkililerden resmi açıklama geldi. Çin’in ABD Büyükelçiliği, bu uygulamayı “kadınları özgürleştiriyoruz” ifadeleriyle savundu.

Çin yönetiminin, Doğu Türkistan’daki sistematik hak ihlalleri ve soykırıma varan faaliyetleri her gün artıyor. China Daily’de dün Doğu Türkistan’daki Uygur Türkü kadınları kısırlaştırmaya yönelik yöntemlerin uygulandığına dair bir haberin yer alması, Çin hükumetini köşeye sıkıştırdı. Söz konusu haberin ardından Çinli yetkililer, konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. Çin’in ABD Büyükelçiliği, Çin’in skandal uygulamasına dair itiraf niteliğindeki açıklamasında, korkunç bir gerekçe öne sürdü. Habere ilişkin açıklamasını Twitter’dan paylaşan ABD’nin Çin Büyükelçiliği, kısırlaştırma uygulamasını “kadınları özgürleştiriyoruz” ifadeleriyle savundu.

ÇİN’DEN KÜSTAH AÇIKLAMA: KISIRLAŞTIRMA İLE DAHA FAZLA ÖZERKLİK VERİLDİ

Söz konusu “Aşırılığın ortadan kaldırılması Doğu Türkistan kadınlarına daha fazla özerklik kazandırdı”başlığı ile yayımlanan haberdeki raporda, Uygur Türkü kadınların kısırlaştırılmasına “Kadınlar, çocuk yapma makineleri olmaktan çıkarıldı” cümleleri ile destek verildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN SKANDAL İTİRAF!

Çin’in ABD Büyükelçiliği, Uygur kadınların kısırlaştırılmasını ve kültürel soykırımı “Zihinlerin özgürleştirilmesi ve üreme sağlığı” olarak ele alan bir haber paylaştı. Büyükelçilik, habere ilişkin paylaşımında, Çin’in Uygur Türkü kadınların doğurganlıklarını azaltacak müdahalelerde bulunduğunu itirafı etti.

ÇİN’E GÖRE BU BİR ÖZGÜRLÜK

Sincan Kalkınma Araştırma Merkezi tarafından dün yayınlanan raporda, 2018’de Doğu Türkistan’daki doğum oranındaki ve doğal nüfus artış oranındaki düşüşün gerekçesi olarak “dini aşırılığın ortadan kaldırılması” öne sürüldü.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum