Kazakistan Dışişleri Bakanı: Kazakistan'ın dış politikası çok taraflı ve dostluk ilişkilerine dayalı

Kazakistan Dışişleri Bakanı: Kazakistan'ın dış politikası çok taraflı ve dostluk ilişkilerine dayalı
08 Ocak 2021 - 19:48

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi, Kazakistan’ın Türk dili konuşan ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye büyük önem verdiğini vurguladı. Bakan Tuluberdi, Kazakistan’ın uluslararası alanda güvenilir bir ortak konumuna geldiğini ifade etti.

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi’nin (Muhtar Tileuberdi), dün yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın Türk dili konuşan ülkelerle ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiğini vurguladı. Bakan Tuluberdi, Kazakistan’ın çok taraflı ve dostluk ilişkilerine bağlı dış politika izlediğini kaydetti.

“KAZAKİSTAN ULUSLARASI ARENADA GÜVENİLİR BİR ORTAK”

Bakan Tuluberdi, Kazakistan’ın uluslararası alanda güvenilir bir ortak konumuna geldiğini ifade etti. Tuluberdi, diplomaside; ekonomi ve insani yardımın yanı sıra kamuoyu, dijital ve tıbbi diplomasiyi güçlendireceklerini kaydetti.

“TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER SALGINA KARŞI MÜCADELE ÖRNEĞİ SERGİLEDİ”

Tüm dünyanın koronavirüs salgınına karşı ciddi sınav verdiği dönemde, Türk dili konuşan ülkelerin salgına karşı birlikte mücadele örneği sergilediğine dikkat çeken Tuluberdi, “Kazakistan geleneksel olarak, ülkemizin ortak tarih, kardeş diller ve kültürlerle birleştiği Türk dili konuşan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor.” dedi.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum