Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyinden, Nazarbayev'e Tengri Yıldızı Nişanı

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyinden, Nazarbayev'e Tengri Yıldızı Nişanı
29 Aralık 2020 - 19:53

Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi tarafından, Kazakistan Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Nursultan Nazarbayev’e “Tengri Yıldızı” Nişanı verildi.

Ukrayna’da yaşayan Karapapak Türklerini birleştiren sivil toplum kuruluşu olan Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi, Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i “Tengri Yıldızı” Nişanı’na layık gördü. Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel Sekreteri Nigara Hamrayeva, dün Ukrayna ulusal basın ve yayın kuruluşlarına açıklamalarda bulunarak, “Asil Türk milletine sadakati ve üstün özverileri neticesinde Türk dünyasının siyasi birliğine yapmış olduğu katkılarından dolayı Nazarbayev’e borcumuzu az da olsa ödemeye çalıştık.” dedi. Nigara Hamrayeva, 30 Aralık 2020 tarihinde Ukrayna Karapapak Türkleri Milli Konseyi Genel Başkanı Taşkın Gülmemmedov’un, Kazakistan’ın ilk cumhurbaşkanı, Kazakistan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Nursultan Abişoviç Nazarbayev’e Türk Dünyasına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı “Tengri Yıldızı” Nişanı verilmesi hakkındaki kararname imzaladığını kaydetti.

“BU NİŞAN TÜRK HALKLARININ ÖDÜLÜ”

Hamrayeva, “Tengri Yıldızı Nişanı, Nursultan Nazarbayev için bir Türk halklarının ödülü olmakla birlikte, Türk Dünyasında sevilen ve itibar gören Elbaşıdır” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’NIN ZOR ZAMANLARININ DESTEKÇİSİ”

Hamrayeva, Nazarbayev’in Ukrayna’nın zor zamanlarında destek olduğunu belirterek, “Kendisi, çok değerli büyüğümüz, aksakallımız aynı zamanda Kazakistan’ın bağımsızlığı ve egemenliğinin mimarı ve yılmaz savunucusudur. Elbaşımız, konseyimizin bağlı olduğu Ukrayna Devletinin en zor zamanlarında destekçisi ve dostu olmuştur dedi. Konseyimiz Türk dünyasının önemli bir temsilcisi olarak Sayın Nazarbayev ile onur, gurur duymakta ve yürekten muhabbetle sevgi duymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum