Ukrayna ile Kazakistan arasındaki askeri iş birliği yoğunlaşacak

Ukrayna ile Kazakistan arasındaki askeri iş birliği yoğunlaşacak
01 Kasım 2021 - 22:37

Ukrayna ve Kazakistan, aralarındaki askeri iş birliğinin arttırılması doğrultusunda anlaştılar.

Ukrayna ve Kazakistan, özellikle askeri eğitim, uçak onarımı ve mühimmat imhası alanında askeri iş birliğini yoğunlaştırma konusunda anlaştılar.

Askeri eğitim ve mühimmat imhası alanında askeri iş birliği konusu, Ukrayna’nın Kazakistan Büyükelçisi Petr Vrublevski’nin Kazakistan Savunma Bakan Yardımcısı Tümgeneral Muhamedcan Talasov ile yaptığı görüşme sırasında ele alındı.

Ukrayna’nın Astana Büyükelçiliğinden konuyla ilgili olarak, “Ukrayna, Kazakistan ülkesiyle askeri eğitim alanındaki deneyimini aşağıdaki alanlarda ikili tecrübeler paylaşılacak: personel eğitimi, uzmanların mesleki gelişimi, kurs eğitiminden geçmek ve öğretim kadrosunun iki ülke arasında deneyim alışverişinde bulunması hususunda hazır.” açıklaması yapıldı.

Görüşme kapsamında Kazakistan’da “An” model uçaklarının onarımı için bir servis merkezi kurulması ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca mühimmat imhası alanında ş birliği konusunun değerlendirilmesi gündeme taşındı.

Ukraynalı diplomatlar, askeri-teknik iş birliği konulu Hükumetlerarası Ukrayna-Kazak Karma Komisyonu’nun 8’inci toplantısının önümüzdeki yıl Kıyiv’de düzenlenmesi konusunun da görüşüldüğünü bildirdiler.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
01 Kasım 2021, 19:07

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum